"Norske kjøpesentre og hoteller utsatt for bombetrusler"

Publisert

I snitt mottar Olav Thon Gruppens kjøpesentre én bombetrussel i måneden i løpet av et halvt år, skriver fagbladet Aktuell Sikkerhet. Kun én av dem resulterte i evakuering.

– De fleste av truslene fremsettes digitalt, enten via tradisjonelle sosiale medier eller ved hjelp av mobilapplikasjonen Jodel. Dermed får media og folk flest sanntids-tilgang til innholdet i hver enkelt trussel. Dette fører til at både politiet og vi mister informasjonskontrollen rundt truslenes innhold.

Episoder det tidligere ville vært naturlig og fornuftig ikke å informere om med en gang, er det heretter umulig å holde skjult, sier Ola Stavnsborg, sikkerhetssjef i Olav Thon Gruppen (OTG) til publikasjonen.

OTG bruker beredskaps-appen InCaseIT fra Pilotech. Appen er designet for at alle ledd i bedriften (uavhengig av selskapets størrelse) raskt og effektivt kan få oversikt over situasjonen, hvilke oppgaver som må løses og hvem som er ansvarlig. Harald Axelsen er salgssjef i Pilotech, og han mener at god beredskap i sin enkleste form handler om to ting:

- Å komme raskt i gang, samt å vite hva du skal gjøre. Med InCaseIT har OTG nå en meget god beredskap på plass dersom en hendelsen inntreffer - fra Kautokeino til Brussel, fra Fosnavåg til Sollentuna. I ett og samme tastetrykk varsler, informerer og veileder InCaseIT samtlige i organisasjonen om hva som skjer og hva de skal gjøre - fra senterlederen helt opp til konsernledelsen. Alle er med - alle er informert!, forklarer Axelsen.

  • Les mer om Pilotech og InCaseIT
  • Tall fra Arbeidstilsynet viser at vold og trusler mot vaktselskaper øker i større grad, særlig mot de som jobber på kjøpesentre.

    - Det som gjør InCaseIT til et meget godt støtteverktøy er tre ting; du er raskt i gang med oppgavene, alle blir varslet og at det er enkelt å bruke! Ved en hendelse er det ikke tid til ekspertsystemer og adgangskontroller. På kjøpesentre og for hoteller er det mange mennesker involvert noe som er med på å høyne stressnivået. Da MÅ ting være enkelt, avslutter Axelsen.

    For mer informasjon kontakt Harald Axelsen på [email protected].