Oljebransjens Spotify

Publisert

Gir dramatiske kutt i kost.

Proactima utgir i disse dager en banebrytende programvare for risikostyring og HMS på markedet, skriver selskapet i en pressemelding.

UXRisk lanseres etter flere års innovasjon og testing, og regnes som en revolusjonerende programvareløsning. Åge Tjelta Landråk (bildet), ansvarlig for programvareutviklingen i Proactima, oppgir følgende grunner til at UXRisk er framtidens risikostyringsverktøy for virksomheter av alle typer og størrelser – over hele verden:

 • Lav økonomisk risiko – lave investeringskostnader – ingen binding
 • Selvbetjening – Involvering fra IT personell ikke nødvendig – raskt å komme i gang
 • Lett å lære – moro å bruke – engasjerer hele organisasjonen
 • Moderne brukergrensesnitt – designet for mobilt bruk – tilgjengelig over alt
 • Skalerbart – naturlig tilegnelse – passer alle organisasjoner
 • Microsoft er positive

  UXRisk bruker Microsoft Azure som er navnet på ‘skyen’, det virtuelle datarommet som nå gradvis erstatter tradisjonelle lisensierte programvarer, og som er Microsofts fremste satsingsområde. Kunden leier programvaren i skyen på månedsbasis og kan dermed eliminere en rekke tradisjonelle kostnader knyttet til programvareleveransen som hardware, annen programvare, vedlikehold, back-up, oppgraderinger, støtte og så videre.

  Landråk anslår at potensialet for kostnadskutt er mer enn 75 prosent sammenlignet med tilsvarende programvareløsninger levert på tradisjonell måte.

  Konseptet som erstatter tradisjonelle programvareløsninger kalles SaaS som står for ‘Software as a Service’’. Kunden kjøper ikke programvaren eller drifter egne servere, men leier alt dette fra en leverandør. Proactima tror at programvare i framtiden i mye større grad vil bli tilbudt som SaaS i stedet for tradisjonell lisensiert programvare.

  Anders Krokfoss i Microsoft Norge mener UXRisk er en av de mest moderne SaaS-løsningene Microsoft har jobbet med i Norge.

  Gjennom UXRisk har Proactima tatt sky-prinsippene til et nytt nivå og brukt hver eneste Azure funksjon som gir mening og nytte for dem. UXRisk er på mange måter et pionerarbeid på dette feltet. Vi tror UXRisk vil bli et utstillingsvindu for andre uavhengige programvareselskaper som følger etter, sier Krokfoss, som er leder for forretningsutvikling i Microsoft Norge.

  Også oljeselskapet OMV Norge har gjort positive erfaringer med UXRisk. HMS-direktør Svein Olav Drangeid har kjent til UXRisk siden 2013 og fikk tidlig tro på konseptet.

  Vi i OMV Norge har vært aktive medlemmer i UXRisk brukergruppen siden starten, og jeg har fått økende tro på at dette verktøyet vil styrke engasjementet innen fagfeltet risikostyring og HMS i hele bedriften, sier Drangeid.

  Utviklet i Stavanger

  Utviklingen av UXRisk er ledet av det anerkjente fagmiljøet i Proactima i Stavanger, hvor også det håndplukkede internasjonale programmeringsteamet er lokalisert. Den banebrytende programvaren innen risikostyring og HMS er utviklet med støtte fra blant annet Innovasjon Norge.

  Foruten dramatisk reduserte kostnader, gir UXRisk deg en løsning som har vesentlig bedre tilgjengelighet og brukervennlighet. Samtidig styrker UXRisk mulighetene for god oversikt, tett oppfølging og effektiv gjennomføring av alle prosesser innenfor risikostyring og HMS.

  Sammenligner med musikk for film strømmetjenester

  Åge Tjelta Landråk sammenlikner måten UXRisk leveres på med strømmetjenestene for musikk og film. Man forholder seg til en fleksibel og innholdsrik tjeneste, og har et kundeforhold så lenge man er fornøyd med tjenesten. Det er gratis prøvetid for bruk av tjenesten, og for studenter ved universiteter er løsningen gratis.

  Filosofien som legges til grunn betegnes som ‘’naturlig tilegnelse’’ (natural adoption).  Kunden kan starte med noen få brukere og øke raskt eller langsomt til et høyere antall. Proactima som leverandør vil ved behov kunne tilrettelegge og veilede. Kvalifiserte supportmedarbeidere er tilgjengelig på alle moderne kommunikasjonskanaler.

  Nyttig for alle

  UXRisk representerer fremtidens programvareløsninger. All funksjonalitet blir gjort tilgjengelig umiddelbart. En fullstendig og velfungerende programvare er bare et tastetrykk unna. Dette blir nyttig for alle, små og store organisasjoner, over hele verden, sier Landråk.

  Daglig leder i Proactima, Hermann Steen Wiencke, påpeker at dagens risikostyring og HMS arbeid ofte er kostbart og ikke drives som en naturlig del av den operative hverdagen i en organisasjon – slik det burde.

  Dette gjør UXRisk noe med, og organisasjonen kan nå både teknisk og risikofaglig få en mye billigere og mye bedre løsning enn alt annet som er på markedet, sier Wiencke.

  UXRisk dekker foreløpig feltene risikoanalyse og risikostyring.  Etter hvert vil flere fagdisipliner bli inkludert i løsningen, slik at brukeren via UXRisk har en helhetlig risikostyring- og HMS løsning som dekker hele verdikjeden og alle faser i operasjonene.

  Brukervennligheten til UXRisk er unik, helt fra en oppdager løsningen til hele organisasjonen har tatt den i bruk. Kunden kan lett tilpasse programvaren slik at den speiler måten den aktuelle organisasjon jobber på. UXRisk er som et instrument man kan spille en hvilken som helst melodi på, sier Åge Tjelta Landråk.

  Ytterligere informasjon

  Programvareutvikling: Åge Tjelta Landråk, [email protected], +47 913 01 007

  Daglig leder: Hermann Steen Wiencke, [email protected], +47 918 62 484

  Kommunikasjon: Wenche Skorge, [email protected], +47 488 94 672

  Webside: https://uxrisk.com

  Teaser Video: https://www.youtube.com/watch?v=GRaf_0Bd1uc

  Om Proactima

  Proactima er en nasjonalt anerkjent leverandør av tjenester innen risikostyring, samfunnssikkerhet og HMS-ledelse. Proactima ønsker å hjelpe kundene til å bli enda bedre i stand til å styre sin egen risiko. God styring krever kompetanse, metoder og praktisk erfaring. Det leverer Proactima gjennom rådgivningstjenester, verktøy og kurs.