Finsk arbeider omkom i ulykke i Tonstad vindpark

En finsk mann i 40-årene døde sent lørdag kveld i en fallulykke i Tonstad vindpark i Sirdal kommune i Vest-Agder.

Publisert Sist oppdatert

– Arbeid på stedet er midlertidig stoppet og området er sperret av. Det er gjennomført tekniske undersøkelser på stedet, og vitner er avhørt. Vi kan foreløpig ikke si noe om årsak til ulykken, sier etterforskningsleder Einar Haugland i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Han opplyser at dette er et arbeidsuhell i forbindelse med arbeid med vindmøllene i parken.

– Dette er en ulykke med fall fra lav høyde. Personen har ikke stått høyt oppe og montert vindmøller, sier etterforskningsleder Morten Vestbø i Sørvest politidistrikt til VG.

Arbeidet sent

– Da politiet kom fram, var en person bekreftet omkommet, opplyste operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sørvest politidistrikt natt til søndag.

Ulykken ble meldt inn til politiet klokka 23.45 lørdag kveld. Politiet vet ennå ikke hvorfor det ble gjort arbeid så sent.

– Dette er et av spørsmålene som vil bli stilt, sier Vestbø.Ulykken blir mandag overført til Nordsjø- og miljøseksjonen i politidistriktet. Også Arbeidstilsynet er varslet.

Fransk og sveitsisk eid

Tonstad vindpark eies av det franske kraftselskapet Engie (20 prosent) og det sveitsiske investeringsfondet SUSI Partners (80 prosent). Engie er ansvarlig for utvikling og drift av vindkraftverket.

– Vi arbeider nå med å kartlegge hva som har skjedd, opplyser Henriette Sarah Holberg, kommunikasjonsansvarlig i Engie.

Ledelsen ved vindparken var søndag på stedet. De har også møter med leverandører for å finne ut hva som har skjedd.

Vindparken er et av landets største enkeltprosjekter i sitt slag og skal stå ferdig i løpet av året. Tjue vindturbiner er allerede i drift i parken. Det er fortsatt anleggsvirksomhet og mye monteringsarbeid som gjenstår.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS