900 må gå i NOV

Publisert

Over halvparten i Kristiansand.

Oljeserviceselskapet National Oilwell Varco Norway sier opp 900 fast ansatte og 600 innleide konsulenter. Selskapet har tidligere varslet at opptil 1.500 ansatte måtte gå, skriver NTB.

Flertallet av medarbeiderne i Norge jobber i Kristiansand-regionen. I Kristiansand reduseres bemanningen med rundt 475 stillinger, i Stavanger 235 stillinger, 70 stillinger i Oslo og 120 stillinger i Molde.

Selskapet varslet i juni i år at hele 1.500 ansatte måtte gå, men varsler i en pressemelding torsdag formiddag at antallet blir på 800 personer, melder NRK.

Selskapet - kjent som NOV – er Sørlandets største private arbeidsgiver.

Disse vil få sin oppsigelse etter at det er gjennomført drøftinger og vurderinger som må gjøres i forkant. Det skjer nå i september. De som mister sin jobb vil ha oppsigelsestid ved utgangen av dette året, sier kommunikasjonsdirektør i NOV, Dag Nordbø, til NRK.

Den norske delen av selskapet er et datterselskap av National Oilwell Varco, som har hovedkontor i Houston i den amerikanske delstaten Texas. På verdensbasis har selskapet over 60.000 ansatte. Selskapet leverer boreutstyr til både landbaserte rigger og offshoreinstallasjoner, i tillegg til tjenester som rørinspeksjoner.