Er ikke HMS like viktig lenger?

Publisert

Eller har vi hatt for mye HMS over for lang tid?

Hvor viktig er HMS?

I år etter år har oljeselskapene gått hardt ut og sagt at de aldri vil kutte når det gjelder HMS. Det er en sannhet med modifikasjoner, for mange selskap har i den senere tiden kuttet på nettopp dette området. Det har sammenheng med mindre aktivitet, men spørsmålet som også stiller er om vi har hatt for stort fokus på HMS over lang tid?

Oljeselskapene kutter på kurs og konferanser

Denne uken kunne vi lese i Dagens Næringsliv at oljeselskapene kutter når det gjelder deltakelse på kurs og konferanser. HMS-konferansen og kursleverandørene innen HMS blir hardt rammet.

Torgrim Kokaas jobber som rådgiver innen helse og sikkerhet i AOF Norge.

- Fokus på HMS er svært viktig i tider med kostnadskutt. Gale prioriteringer kan sette sikkerhet og et godt arbeidsmiljø i spill, forteller han til enerWE.no. Uten fokus på HMS vil vi faren for ulykker, skader og lojalitetsbrister øke.

Verdensdag for sikkerhet og helse

I anledning ILOs verdensdag for sikkerhet og helse på arbeidsplassen, inviterer AOF og LO til konferanse i Folkets hus. I motsetning til de mange konferansene i industrien som koster penger er denne konferansen gratis.

- Ja, konferansen er gratis, men av hensyn til planlegging og bevertning ber vi om at du melder deg på.

--- Reklame (Saken fortsetter under)

https://vimeo.com/157152222

Allerede 140 påmeldte

Det er omkring 140 påmeldte nå, og mye ligger til rette for en flott konferanse. På årets konferanse vil arbeidsmiljøkriminalitet få spesielt fokus.

- Arbeidsmiljøkriminalitet har dessverre vist seg å være et sterkt økende problem og vi setter fokus også på dette i år med bl.a erfaringer fra akrim-sentrene (felles tilsyn at, politi, skatt mv).

Kokaas avslutter med å oppfordre alle som jobber med HMS om å bli med på årets konferanse.

Klikk her for å lese mer om konferansen.