Statnett samler leverandørene etter dødsulykker

Publisert

Statnett ber leverandørene legge frem en vurdering av HMS-kultur.

Etter å ha opplevd to dødsulykker på kort tid samler Statnett nå ledelsesgruppene til de største leverandørselskapene for å snakke om hvordan disse to ulykkene kunne skje.

Den første fant sted i Flekkefjord kommune under arbeidet med ledningsprosjektet Vestre Korridor på Sør-Vestlandet, den andre fant sted i Hemnes i Nordland på mandag, under arbeid med oppgradering av strømledningen mellom Namsos og Nedre Røssåga.  

- Vi har opplevd to dødsulykker på to uker hos to av våre underleverandører. Vi vil til bunns i hvordan dette kunne skje. Dette er ikke en akseptabel situasjon. Alle som er på jobb for Statnett skal komme trygt hjem, sier konserndirektør Auke Lont i en pressemelding. 

Vurdering av HMS-kultur

- Statnett har de siste årene satset tungt på HMS-arbeid. Vi jobber i høyden og med strøm. Det er risikofylt, men forsvarlig så lenge vi bruker riktig utstyr, har riktig opplæring, følger sikkerhetskravene og utviser god dømmekraft. Vi har tro på de tiltakene vi allerede har i gang, men det er ikke nok. Vi må gjøre mer. Jeg vil intensivere samarbeidet med leverandørene våre. Jeg vil derfor møte toppledelsen hos alle våre store leverandører, og starter umiddelbart med å innkalle disse for at de skal legge frem sine vurderinger av egen HMS-kultur, sine resultater og handlingsplaner. Vi ønsker å jobbe sammen med leverandørene våre for å gjøre arbeidsdagen trygg for alle, sier Lont.

Lont legger til at også Statnett skal ha en gjenomgang av sine regler og rutiner. 

- Våre tanker går nå til de etterlatte, og til alle dem som er berørt i og utenfor Statnett. Vi gjør vårt ytterste for å ta vare på hverandre i denne tragiske situasjonen, avslutter han. 

Reklame

https://vimeo.com/157152222