Rakettangrep mot Statoil-anlegg i Algerie

Publisert

Tre Statoil-ansatte i sikkerhet.

Flere raketter ble avfyrt mot et gassanlegg hvor Statoil er deleier i Algerie fredag morgen. Ingen ansatte skal ha blitt skadd i angrepet.

– Det ble i 6-tiden avfyrt eksplosiver fra avstand inn på anleggsområdet. Vi har vært i kontakt med våre tre ansatte på Krechba. Alle tre er uskadd og i sikkerhet, sier kommunikasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.

Én nordmann

Én av de tre Statoil-ansatte ved anlegget er norsk, opplyser selskapet til NRK. De to andre er også i landet på utenlandskontrakter.

Anlegget ligger ved In Salah i den sentrale delen av landet og drives av Statoil, BP og det statlige algeriske selskapet Sonatrach.

– Etter det vi vet, så har algerisk sikkerhetspersonell kontroll over anlegget nå, sa kommunikasjonsrådgiver Ane H. Lunde i UD til NTB på formiddagen.

– Terrorgruppe

Statoil opplyser at beredskapsorganisasjonen i Stavanger er mobilisert. Det samme er Joint Venture-organisasjonen i Hassi Messaoud. Ifølge Glad Pedersen er det ikke meldt om personskader i angrepet.

En ansatt ved anlegget som nyhetsbyrået AFP har snakket med, beskriver angriperne som terrorister.

– En terrorgruppe gjennomførte et rakettangrep på gassanlegget Krechba, sier kilden på telefon til AFP.

Nære på

Statoil ønsker ikke å si noe om hva som kan være bakgrunnen for angrepet.

– Vi har ikke mulighet for å gå inn på detaljer om dette nå. Vi jobber med å få ytterligere oversikt over situasjonen, sier Glad Pedersen.

Det algeriske nettstedet Algerie-Focus skriver at det var nære på at angrepet utviklet seg til en situasjon som ville minnet om angrepet på gassanlegget i In Aménas i 2013. Den gang ble flere hundre ansatte tatt som gisler og 40 drept. Av disse var fem norske Statoil-ansatte.

Stanset av algerisk forsvar

Angrepet fredag ble raskt stanset takket være den algeriske hæren, opplyser ikke navngitte kilder til Algerie-Focus. En sikkerhetssone rundt anlegget skal bidratt til at gjerningsmennene ble drevet tilbake.

Etter angrepet tok hæren kontroll over området, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Algeriske soldater tok opp jakten på angriperne, men foreløpig er det ikke kommet meldinger om pågripelser eller kamper.

Reklame

https://vimeo.com/157152222

Powered by Labrador CMS