En evig klatrer

Publisert

Klatrer hjemme og på jobb.

Kjetil Nielsen bor i Tromsø og er sikringsleder i Langset Roper Access AS. Til daglig jobber han ad hoc på ulike prosjekter, og han mener det er ideelt å tilbringe arbeidsdagen med å henge i tau og klatre.

Jeg syntes det virket som ett spennende yrke. Jeg har fagbrev i elektro , og etterspørselen etter klatrere med faglig bakrunn har i mange år vært stigende. I tillegg virket 2/4-ordningen forlokkende.

Nielsen mener det beste med å være sikringsleder er en arbeidsdag med stor variasjon.

Vi er innom alle fagfelt, men oftest mekanisk, rigging, elektro, overflate eller inspeksjon. I tillegg jobber jeg ad hoc på forskjellige steder, så jeg har muligheten til å være innom både rigger, plattformer og boreskip.

Han husker godt sin første tur på jobb.

Alt var nytt og ukjent. Det var spennende å komme om bord på en liten Transocean flyterigg for å utføre arbeid høyt oppe i boretårnet. Arbeidsmiljøet var godt, og HMS var av høy standard. Det har vel vært en gjenganger på alle installasjoner jeg har vært på siden.

Nielsen har jobbet i Langset Rope i tre år, og mener fritiden er en stor bonus.

Jeg får massevis av tid til å drive med det jeg liker. Vil helst klatre hele året, kjøre ski på bratte fjell, padle på elv og hav, sykle sti. Likevel får jeg litt tid til overs.

Sånn sett er en måned fri er en bra arbeidsordning når man vil på eventyr.

Jeg husker da jeg dro fire uker til Alpene for å kjøre ski. Det var superfint, og jeg måtte aldri bekymre meg for å reise på jobb plutselig.

Fortell om en ting du har på to do-listen for 2015?

Jeg har lyst til å klatre mer dette året, og det skal helst inkludere storvegger og lange alpine linjer.

---

Om Ukas 2/4

enerWE.no er en nettavis for olje- og energibransjen. Vi skriver om det som opptar bransjen. Lesere av enerWE.no skal nå få et innblikk i hva oljearbeiderne gjør i fritiden.

Hver uke vil vi publisere et intervju der vi setter fokus på fritiden. Ta kontakt med Ansvarlig redaktør i enerWE.no ([email protected]) dersom du jobber i oljebransjen. Vi ønsker et intervju med deg.

Powered by Labrador CMS