Henter data fra borerigger direkte inn i forretningssystemet

Publisert

Forretningsleverandøren IFS forteller i en pressemelding at Odfjell Drilling, et internasjonalt bore-, engineering og oljeserviceselskap har valgt å implementere IFS IoT Business Connector for å gjøre datafangsten fra sine borerigger tilgjengelig i forretningssystemet IFS Applications.

Odfjell Drilling er et internasjonalt bore-, engineering og oljeserviceselskap med pågående prosjekter i over 20 land. For boreselskap er langsiktig asset management og vedlikehold en topp prioritet, fordi nedetid har en direkte påvirkning på fortjenesten og resultatene. For å kunne overvåke ytelsen på anlegg og utstyr bedre, skal Odfjell implementere IFS Business Connector, som vil være klar til bruk.

- Nå mer enn noensinne må vi tilpasse oss til smarte nye digitale løsninger for å være konkurransedyktige og lønnsomme. IFS hjelper oss med å oppnå dette og vi har meget positiv erfaring med selskapet, menneskene og teknologien deres etter at vi først tok i bruk IFS Applications for tre år siden. IoT Business Connector kommer til å gi oss bedre kontroll over vedlikeholdet av våre assets og vi er spente på å se de positive resultatene dette vil ha for driftssikkerheten, serviceytelse og kostnadsbesparingen til selskapet vårt, sier Tor Tjeldnes, CIO i Odfjell Drilling.

IoT Business Connector integreres sømløst med IFS Applications, som lar data hentes ut fra et stort antall målepunkter for økt læring, tilpasning og optimalisering på en høyst effektiv måte. Løsningen lar Odfjell Drilling bruke målepunktene på sine rigger til å sende tilstandsrapporter i sanntid inn i IFS Applications. Dette lager grunnlaget for planlegging og optimalisering av forskjellige vedlikeholdsaktiviteter. Dette lar Odfjell Drilling agere hurtigere for å imøtekomme vedlikeholdsbehov og jobbe aktivt med å forhindre problemer før de i det hele tatt oppstår.