Helseministeren på besøk hos Viju

Publisert

Direkteoverføring med boreskip utenfor Vest Afrika.

En delegasjon ledet av helseminister Bent Høie og statssekretær Anne Grethe Erlandsen fikk i går oppleve en direkteoverført sesjon mellom det Shell opererte boreskipet Globetrotter II utenfor kysten av Vest Afrika og hospitalet i Viju’s løsningssenter i Stavanger. Levende ultralydbilder av hjerteslagene til den frivillige «pasienten» overført over video via satellitt imponerte med både kvalitet og enkelhet i bruk.

I den påfølgende diskusjonen på hva myndighetene kan gjøre for videre å forbedre utbredelsen av telemedisins relaterte løsninger i både offentlig helsevesen og helt ut i hjemmene ble det ført paralleller til begrepet Integrerte Operasjoner fra oljeindustrien, og viktigheten av å se helhetlig på både teknologi, mennesker og prosess.

Sammen med initiativene fra Norsk Senter for Telemedisin i Tromsø ble tverrfaglige klynger som nylig er etablert i Stavanger/Sandnes regionen trukket fram som spennende initiativer.

Muligheten for praktisk utprøvning mellom Viju Hospital og Lyse sitt «SMARLTLY Hjem» ble trukket fram som spennende arenaer for utprøving av morgendagens løsninger, og gode verktøy i å bringe disse raskere ut til brukere i både offentlig og privat sektor.

http://youtu.be/wsDMsxJkOGE

For ytterligere informasjon, kontakt Ketil Vindenes, VP Telemedicine i Viju på [email protected] eller Dr. Christian Gorgas i Norske Shell, [email protected]

Kilde: Viju