Oslo  20170428.Havarikommisjonens foreløpige rapport om Turøy-ulykken. Vrakdeler av helikopteret fra Turøy ble vist fram på havarikommisjonens luftfartsavdeling  i hangaren på Lillestrøm.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Oslo 20170428.Havarikommisjonens foreløpige rapport om Turøy-ulykken. Vrakdeler av helikopteret fra Turøy ble vist fram på havarikommisjonens luftfartsavdeling i hangaren på Lillestrøm.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Helikopterulykken ved Turøy er ferdig gransket

Publisert

Statens havarikommisjon for transport opplyser at helikopterulykken ved Turøy er ferdig gransket. Kommisjonen legger fram funnene neste uke.

Tolv menn og en kvinne omkom i helikopterulykken ved Turøy nordvest for Sotra i Hordaland 29. april 2016. Helikopteret var på vei fra oljeplattformen Gullfaks B i Nordsjøen til Bergen lufthavn da det styrtet.

Statens havarikommisjon for transport er ferdig med sin gransking og vil presentere funn om ulykkesårsak torsdag 5. juli.

Helikopteret styrtet etter at rotoren løsnet. Det var ingen varsler på forhånd. Kommisjonen er sikre på at utmattingsbrudd i et av planetgirene forårsaket ulykken.

Etter ulykken besluttet Luftfartstilsynet at flere Super Puma-helikoptre av typen som styrtet, skulle settes på bakken.

(©NTB)