Helikopter var borti strømlinjer i Aust-Agder

Publisert

Et helikopter som drev med inspeksjon, var borti høyspentlinjene i Senumstad i Birkeland i Aust-Agder. Ingen ble skadd, men hendelsen skal granskes.

Den alvorlige nestenulykken skjedde torsdag, opplyser Agder Energi , som helikopteret var på oppdrag for. Helikopteret opereres av det finske selskapet Heliwest. Det har merker ytterst på rotorbladene.

- Først og fremst er vi glad for at ingen ble skadd og at helikopteret landet som normalt på Gullknapp i Arendal. Vi ser alvorlig på hendelsen som fort kunne fått et langt mer dramatisk utfall. Vi er i dialog med helikopterselskapet og har etablert en egen intern granskning, sier konserndirektør Unni Farestveit i Agder Energi.

Helikopteret var i gang med å kartlegge strømlinjene da hendelsen inntraff. Ifølge en redegjørelse fra helikopterselskapet skal hendelsen ha skjedd i forbindelse med en unnvikelsesmanøver i krysningspunktet mellom to ulike høyspentlinjer.

Oppdraget til Heliwest ble umiddelbart satt på vent, og i tillegg har Agder Energi Nett satt i gang en intern granskning av hendelsen. Hendelsen er også varslet til Luftfartstilsynet.

(©NTB)

Bildet øverst er illustrasjonsfoto.