Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Norsk vindkraftutvikler satser på havvind i Sverige

- Prosjektet ligger i et område med svært attraktive strømpriser.

Publisert

Den norske vindkraftutvikleren Magnora ASA skriver i en pressemelding at de sammen med Kustvind AB fremskynder oppstart av prosjektet «Sydkustens Vind». Det er et 500 MW stort bunnfast havvindprosjekt utenfor Syd-Sverige.

– Beslutningen er et resultat av en rekke innledende prosjektaktiviteter som har gitt oss svarene vi ønsket. Vi er nå enda mer sikre på både kommersielt potensiale og teknisk gjennomførbarhet, sier Haakon Alfstad, investeringsdirektør i Magnora og arbeidende styreleder i Kustvind AB.

Sammenliknet med opprinnelig tidsplan er prosjektet fremskyndet med omtrent ti måneder.

Prosjektet ligger omtrent åtte kilometer til havs utenfor Syd-Sverige. Prosjektet har potensial for en installasjon på 500 megawatt og får en produksjonskapasitet på cirka 2 terrawattimer (TWh) årlig.

Det ligger i et område med svært attraktive strømpriser historisk og den siste tiden

Haakon Alfstad

– Prosjektet er lokalisert nær relevant infrastruktur i Sverige og har meget gode vindforhold. Det ligger i et område med svært attraktive strømpriser historisk og den siste tiden, sier Haakon Alfstad.

Magrona opplyser til enerWE at selskapets arbeidende styreformann er Torstein Sannes. Han er kjent som tidligere Lundin-sjef, og en av de sentrale i arbeidet med Johan Sverdrup-feltet. Nå satser han for fullt på havvind gjennom Magnora ASA.