Hav Energy vil bli et betydelig energiselskap på sokkelen

Har startet prosessen med å prekvalifisere seg som rettighetshaver på norsk sokkel.

Publisert Sist oppdatert

Hos det Stavanger-baserte selskapet Hav Energy sikter man seg nå inn mot å bli lisenspartner på den norske sokkelen. Det viser korrespondanse mellom Olje og Energidepartementet (OED) og Hav Energy som enerWE har fått innsyn i.

Overfor enerWE bekrefter administrerende direktør Øyvind Gundersen i Hav Energy bekrefter at selskapet ønsker å prekvalifisere som rettighetshaver på norsk sokkel, men viser til en pressemelding for ytterligere kommentarer.

Toppsjef Øyvind Gundersen i Hav Energy.
Toppsjef Øyvind Gundersen i Hav Energy.

- Ambisjonen er å etablere seg som et betydelig energiselskap på norsk sokkel. For å bli prekvalifisert som lisenseier, bygger vi nå organisasjonen og jobber for å få på plass styringssystemene som gjør at vi tilfredsstiller myndighetenes krav, sier Gundersen i meldingen.

Innsynsdokumentene som enerWE har fått tilgang til, viser at det fredag 24 april ble avholdt et videomøte mellom OED og Hav Energy for å initiere prosessen.

- Selskapet skal ha to bein å stå på. Den tradisjonelle E&P-virksomheten (exploration and production) og investeringer i energirelatert infrastruktur. Innen E&P vil vi ha mest fokus på modne felt, heter det videre i pressemeldingen.

Hav Energy er eid av Hitech Vision, og teller i dag seks ansatte.