300 til oppsagt på Karmøy

Publisert

Solstad Offshore uten oppdrag.

De ansatte i Solstad-rederiet ble fredag informert om at 300 ansatte må gå. Inntil ti nye skip risikerer å måtte gå i opplag, skriver Haugesunds Avis.

Dette er en tung dag for oss alle, sier viseadministrerende direktør Sven Stakkestad i Solstad-rederiet.

Fredag fikk de 1.600 ansatte i rederiet beskjed om at rederiet må slanke staben med 300 ansatte. 150 av disse er skandinaver, i hovedsak nordmenn. Rundt 75 er brasilianere. Resten er filippinske sjøfolk.

Prosessen starter nå, og vil pågå fram mot årsskiftet, sier Stakkestad.

Han understreker at det ikke er gitt noen beskjeder om hvem som må gå. Utvelgelsen vil skje i samarbeid med de ansatte.

Beskjeden om oppsigelsene kommer samme dag som prisen på Nordsjø-olje ble notert til rekordlave 48,34 dollar. Nedgangen i oljeprisen – som igjen fører til lavere aktivitet i offshoremarkedet – er årsaken til kuttene hos Solstad. For Karmøy-rederiet er det supplyvirksomheten i Nordsjøen og Brasil som først og fremst blir rammet.

Vi er nødt til å ta grep i dag, slik at rederiet kan seile gjennom dette for egne krefter, og med egen styringsfart. Vi må ta vare på det som er bygget opp, sier Stakkestad.

Han opplyser at tre av rederiets 46 skip allerede ligger i opplag. Fram mot årsskiftet kan disse få følge av ytterligere ti skip.

Vi holder et par båter klar om det skulle komme oppdrag, og ser for oss at de andre båtene blir liggende i hele 2016, sier Stakkestad.

Solstad-rederiet sa tidligere i år opp 60 personer, og varslet den gang at det kunne komme flere oppsigelser.