Kari Thue sultestreiker for å stanse Haramsøya vindkraft.
Kari Thue sultestreiker for å stanse Haramsøya vindkraft.

Sultestreiker mot vindkraft

Grunneier Kari Thue fra Haramsøy har startet en sultestreik utenfor kontorene til Viken Fylkeskommune for å protestere mot vindkraftutbygging.

Publisert Sist oppdatert

Saken er oppdatert 18.06 med korrekt årstall for når konsesjon ble gitt til vindkraftanlegget på Haramsøy og størrelsen på Viken Fylkeskommunes eierandel i Zephyr.

I dag innledet grunneier Kari Thue en sultestreik utenfor Viken Fylkeskommunes kontor i Oslo- for å protestere mot vindkraftanlegget som nå starter opp på hennes hjemsted Haramsøy. Hun er gift med Hans Petter Thue, som i forrige uke ble kjent for å blokkere veien for anleggsmaskiner med sin bil på Haramsøya.

Overfor enerWe bekrefter Hans Petter Thue at hans kone har startet en sultestreik.

Jeg satt i 14 dager i en bil og sperret veien opp til anlegget før jeg ble fjernet av politiet, og etter all fortvilelsen etter det, sa hun i går at hun skulle dra til Oslo og starte en sultestreik

Hans Petter Thue

- Ja, hun har startet en sultestreik i dag. Det gjør hun fordi det skal bygges åtte vindturbiner på Haramsøy. Jeg satt i 14 dager i en bil og sperret veien opp til anlegget før jeg ble fjernet av politiet, og etter all fortvilelsen etter det, sa hun i går at hun skulle dra til Oslo og starte en sultestreik, forteller Thue.

Grunnen til at Kari Thue har plassert seg utenfor Viken Fylkeskommune, er at Viken Fylkeskommune gjennom sitt eierskap i Østfold Energi (der de eier 45 prosent), eier 22,5 prosent av selskapet Zephyr, som skal bygge vindturbiner på Haramsøya.

På sin Facebook-side skriver Hans Petter Thue:

“Etter maktovergrep på vår vakre øy og befolkning så dro min kone Kari i går kveld til Oslo med fly. Hun starter i dag en sultestreik på utsiden av Vikens kontor i et desperat forsøk på å få snudd overgrepene og ødeleggelse av våre naboer, vår vakre øy og noe av europas flotteste uberørte natur. Et rop om hjelp for å få dette på dagsorden.”

Målet er å få stanset oppføringen av turbinene på øya, sier Hans Petter Thue.

- De har såvidt begynt, det er ingen skam å snu. Nå blir de flotteste turistattraksjonene langs kysten vandalisert, sier han.

Og Hans Petter Thue har en oppfordring;

“Vennligst ikke kom og lag kaos rundt Kari. Kari er villig til å sulte streike lenge!”

Powered by Labrador CMS