Dette sultestreiker hun for nå

Vil støtte politikere som "lytter til folkets røst om stans i vindkraft".

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken kunne enerWE melde at grunneier Kari Thue hadde innledet en sultestreik utenfor Viken Fylkeskommunes lokaler i Oslo - for å protestere mot vindkraftutbyggingen på Haramsøy.

Tirsdag fortalte Kari Thues ektemann Hans Petter Thue følgende til enerWE:

- Ja, hun har startet en sultestreik i dag. Det gjør hun fordi det skal bygges åtte vindturbiner på Haramsøy. Jeg satt i 14 dager i en bil og sperret veien opp til anlegget før jeg ble fjernet av politiet, og etter all fortvilelsen etter det, sa hun i går at hun skulle dra til Oslo og starte en sultestreik, forteller Thue.

(Hun) sultestreiker til støtte for de politikere som tar sitt ansvar og lytter til folkets røst om stans i vindkraft prosjekter.

Hans Petter Thue

Kari Thue har sultestreiket i tre dager nå, men nå har motivet for sultestreiken endret seg noe.

- Etter tre dager foran Viken fylkeskommunes kontor i Oslo, så går hun nå fra å sultestreike i protest - til å sultestreike til støtte for de politikere som tar sitt ansvar og lytter til folkets røst om stans i vindkraftprosjekter inntil nye regler er på plass og at alle prosjekter og konsesjoner kvalitetssikres og at lokal demokratiet må få bestemme, sier Hans Petter Thue til enerWE.