Sommerprat: Maks sommerstemning er å dra på ferie til et annet land enn Norge med familien

Publisert

Intervjuet ble først publisert på vekst.media, vår søsteravis for bygg- og anleggsbransjen.

I serien sommerprat blir vi kjent med lesere av enerWE/vekst.media/havbruk.media, medlemmer i TEAM enerWE og de som jobber i enerWE.

Våren 2016 deltok Hans-Petter Nygård-Hansen på enerWE Communication Conference. Her ledet han en live podcast sammen med Marius Karlsen. Våren er forbi, men vi har ikke gitt helt slipp på Hans-Petter.

 • Navn: Hans-Petter Nygård-Hansen aka @hpnhansen
 • Stillingstittel: Foredragsholder, blogger, programleder, forfatter og kommunikasjonsrådgiver
 • Arbeidssted: Selvstendig næringsdrivende. Jobber hvor som helst og når som helst.
 • Familiesituasjon: Veldig godt og lykkelig gift. Pappa til to vakre jenter og en kjekk gutt. Også har vi ei selvstendig og egenrådig katt på lån. Byttet ut min gamle bensindrevne gressklipper med en elektrisk i sommer, og gjør snart det samme med bilen.
 • - Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?

  - Ingen dager er like, selv om mange av de kanskje starter omtrent likt. Jeg er et morgen-menneske, og liker å stå opp før resten av «huset» våkner. Tar med meg iPad og Mac ned på kjøkkenet i seks-tiden, og lager meg en stor kopp kaffe, før jeg leser igjennom morgendagens nyheter og nattens eposter. Jeg holder omtrent 100 foredrag i året, noe som gir meg en god anledning til å se store deler av det vakre landet vårt. Fellesnevneren for mine foredrag er teknologi, og i en hverdag som endres i et stadig større tempo, med stadig større konsekvenser for våre liv og næringsliv, bruker jeg mye tid på å holde meg oppdatert. At jeg blogger på HansPetter.info og er programleder for podkasten MediaPuls.no hjelper meg ikke bare til å holde meg oppdatert, men fungerer også godt som markedsføring - kall det gjerne innholdsmarkedsføring. Kontoret mitt har jeg hjemme, og er jeg ikke ute på oppdrag, synes jeg det er flott å kunne være tilstede når ungene kommer hjem fra skolen.

  - Hva er et spennende prosjekt du holder på med på jobb for tiden?

  - I den grad jeg kan kalle podkasten MediaPuls et prosjekt, så vil jeg si at det er et spennende prosjekt. MediaPuls ble startet høsten 2015 i samarbeid med Marius Karlsen fra Tromsø, og vi jobber for tiden med et spennende medieselskap for å få MediaPuls kommersialisert. Jeg synes det er spennende, utviklende og utfordrende å jobbe med podkast som en mediekanal, og ikke minst er det spennende å intervjue aktuelle personer og personligheter som jobber med og i mediebransjen.

  - Hva gir deg max sommerstemning?

  - Det høres kanskje ut som en klisje, men for meg er maks sommerstemning å dra på ferie til et annet land enn Norge med familien, og gjerne noen gode venner. Skal du ha garantert fint vær over en lengre periode, er det «syden» som gjelder. Norge er vidstrakt og vakkert, men sommerferie for meg er late dager på solsengen med en god bok, eller ti, på min Kindle, og da er norsk ferie alt annet enn sikkert når det kommer til fint vær.

  - Hvem ferierer du med i år?

  - I år starter jeg ferien med min kone, og de to yngste barna. Etter en uke kommer min eldstedatter ned, sammen med ei god venninne. Planen var at hun skulle komme etter, sammen med sin samboer, men han fikk seg nylig ny jobb i en stor bank, og med det forsvant muligheten til å ta seg fri sammen med oss i juli. En uke etter at eldstedatteren har kommet, skal vi feriere de to siste ukene sammen med et vennepar.

  - Hva er sommerplanene dine i år?

  - De to siste årene har vært reist til Bali i Indonesia, men i år har ferden gått til Mallorca. Vi starter ferien først i Port de Soller, en liten havnelandsby ikke langt utenfor Palma. Når eldstedatteren min kommer ned, flytter vi oss opp i fjellet, til en veldig liten fjellandsby som heter Fornalutx. Deretter går turen videre til Pollenca, som ligger helt nord på øyen, før vi avslutter ferien med et par dager til shopping og storyby-hygge i Palma.

  - Hva setter du mest pris på når du har fullstendig fri?

  - Fullstendig fri, betyr fullstendig frihet til å gjøre «nesten» bare det jeg har lyst til. Til å «sløve» lenge på sengen. Til å nyte en lang og deilig frokost. Til å ligge på solsengen hele dagen og lese, avbrutt kun av sporadiske «besøk» i bassenget. Fullstendig fri er muligheten til å besøke nye steder, oppleve nye restauranter, drikke nye viner og drinker, og nyte dagene sammen med familie og gode venner. Fullstendig fri til å ikke ha en agenda, samtidig som jeg kan ta unna litt jobbing når jeg ønsker det. Fullstendig fri handler for meg om å lade batteriene. Gi meg tid og anledning til å lade batteriene. Mentalt nullstille meg, og samtidig forberede meg til en travel høst når jeg kommer hjem igjen.

  - Er det noe annet du ønsker fortelle om?

  - I år er det første gangen jeg drar sydover uten å bekymre meg over dårlige trådløse nettverk og dyre roaming-kostnader. Med Telenor Frihet har jeg tatt med meg norske priser til utlandet, og 60 GB med mobildata, slik at både jeg og resten av familien kan snakke, SMSe, e-poste og dele bilder og videoer til familie, venner og bekjente direkte eller via sosiale medier, uten frykt for en horribel telefonregning når vi kommer hjem. Så langt har jeg vært innom Mitt Telenor-appen daglig, bare for å sjekke at det virkelig er sant….og ikke bare noe jeg har drømt :) Ferie for meg er ikke å logge av - være offline - men å være online akkurat så ofte jeg vil det, på mine premisser.

  - Til sist: Hvilke prosjekter gleder du deg til å komme i gang med etter sommeren?

  - Ordeboken ser bra ut allerede. Nesten 70% av høst-budsjettet er på plass. Det er mye jeg gleder meg til, men ingen spesifikke prosjekter. Alle foredrag har sitt unike publikum og målgruppe. Intet foredrag er likt de andre. Jeg trives med å jobbe med det ukjente, det som kommer. Endringer, omstillinger og innovasjon har alltid vært normalen i mine 21 år i arbeidslivet. Jeg har alltid jobbet med teknologi, og teknologi har alltid bidratt til endringer. Og endringer har alltid ført med seg utfordringer og muligheter. Er det noe jeg er spent på, så er det hvor lenge jeg klarer å holde tritt - og henge med, for nå går alt så mye raskere enn før. Mens endringene tidligere har vært lineære, er endringstakten blitt eksponensiell. Det gjør det veldig utfordrende å være «up to date» og relevant, og er jeg ikke relevant, så vil jeg ikke lenger være aktuell - verken som blogger på HansPetter.info, programleder for podkasten MediaPuls.no, eller foredragsholder.

Powered by Labrador CMS