To norske selskaper har inngått samarbeidsavtale om utvikling av Hanøytangen verft

Publisert

De to norske selskaper har inngått samarbeidsavtale om utvikling av Hanøytangen verft, samt videreutvikle felles forretningsmuligheter innen O&G/maritim sektor, med primært fokus på Nordsjøen og det internasjonale markedet. Det skriver Semco i en pressemelding. Langset AS vil etablere Mekanisk verksted, samt flytting av deres Engineering avdeling og Tilkomsteknikk senter til Hanøytangen.

Langset er en kvalitetsleverandør av tjenester til baade maritim og energisektor og Semco Maritime er en spesialist i storskala vedlikehold og ombygging av offshoreinstallasjoner. Begge parter vil sammen utvikle Hanøytangen verft. Avtalen bygger på det faktum at begge parter har felles interesse og mål i utvikling av energisektoren. I midten av 2015 overtok Semco Hanøytangen verft, med den største tørr dokk i Nord-Europa. Langset har betydelig ingeniør kompetanse og kapasitet som passer inn med Semco Maritimes forretningsmodell. Begge parter forventer denne avtalen vil styrke og forbedre vårt tilbud til kunder og forbedre konkurranseevnen med henblikk på å vinne fremtidige kontrakter innen offshore plattformer samt andre maritime/marine prosjekter.

- Dette partnerskapet sikrer, at Langset AS vil ha eget fabrikasjonsverksted strategisk plassert på Vestlandet. Vi forventer at partnerskapet med Semco Maritime vil tilføre Langset ny kunnskap og teknologi samt tilgang til nye forretningsområder. Sammen vil vi styrke Hanøytangen verft sin posisjon som komplett leverandør av offshore og maritime tjenester, sier Jan Tore Langset, CEO i Langset AS.

- Langset og Semco Maritime er et samarbeide utover det vanlige hvor kjernekompetanse, erfaring samt strategi går hånd i hånd. Dette medfører en styrkelse av Hanøytangen verft så vel som Semco Maritime generelt. Dette vil gi begge parter en styrket markedsposisjon som igjen vi forventer våre kunder vil finne mer attraktivt, sier Lars Skov, MD Semco i Maritime AS.


Det opplyses om at Langset Rope Access er medlem i TEAM enerWE.

Powered by Labrador CMS