brukt i Origo september 2011brukt i Origo juni 2015
brukt i Origo september 2011brukt i Origo juni 2015

Førjulsgave fra Statoil

Publisert

Produksjonen på Gullfaks Rimfaksdalen skulle etter planen ha startet julaften i år, men er nå i gang fire måneder før tiden, opplyser Statoil.

Akkompagnert av julemusikk ankom Statoils toppsjef for norsk sokkel, konserndirektør Arne Sigve Nylund, et av konferanserommene på ONS-messen tirsdag morgen, ifølge E24.

– Vi åpner faktisk en julepresang tidlig i år, humret Nylund da han skjønte hva slags musikk som ble spilt.

Ikke bare er produksjonen på Gullfaks Rimfaksdalen i gang på Gullfaks-feltet, utbyggingen har også blitt langt billigere enn planlagt. Det første anslaget tilbake rundt 2012 var på 8,8 milliarder kroner. Så fikk man ned kostnaden til 4,8 milliarder i utbyggingssøknaden (PUD) som ble sendt inn desember 2014. Tirsdag forteller Statoil at kostnaden nå ligger på 3,7 milliarder.

– Vi er ganske stolte av dette. Ikke bare har vi akselerert prosjektleveringen, Gullfaks Rimfaksdalen kom også inn mer enn 1 milliard kroner billigere enn i planen for utbygging og drift. Så med andre ord: Raskere og billigere, sa Nylund.

Rimfaksdalen inneholder om lag 80 millioner fat oljeekvivalenter, hvorav mesteparten er gass. Statoil er operatør med en eierandel på 51 prosent, mens Petoro og OMV eier henholdsvis 30 og 19 prosent