2015: Dobbelt så mange nesten-ulykker på norsk sokkel som i fjor

Publisert

Svært nær at liv har gått tapt.

Det har vært nære på at liv gikk tapt på norsk sokkel i år, ifølge Petroleumstilsynet. Mer enn dobbelt så mange uønskede hendelser er etterforsket i år, sammenlignet med fjoråret.

– Det har vært veldig nære på noen ganger. Det var fantastisk at det gikk så bra som det gjorde med en mann som falt over bord fra Scarabeo 8. En kollega så det som skjedde og fikk kastet ut en redningsbøye. Dette var i februar, det var kaldt og mørkt, og mannen hadde ikke på seg annet enn arbeidsklær, sier pressekontakt Eileen Brundtland i Petroleumstilsynet til Stavanger Aftenblad (for abonnenter).

  • Dødsulykke på britisk sokkel oppklart
  • Det har ikke vært en dødsulykke på norsk sokkel siden 2009, og tilsynet har ikke registrert det de kaller «en storulykke» siden 1990. Men det har altså vært flere hendelser i år som kunne endt betydelig verre enn de gjorde.

    Tilsynet har satt i gang ni granskinger i 2015. Fem av dem er avsluttet. En av sakene som ikke er avsluttet, er en gasslekkasje på Gudrun-feltet, som ifølge Statoil selv potensielt kunne endt i en storulykke.

    – Vi er i sluttfasen med Gudrun, som er en omfattende gransking. Det har tatt tid å kartlegge hendelsesforløpet og identifisere utløsende og bakenforliggende årsaker, sier Brundtland.

    I april sammenfatter tilsynet sikkerhetsåret 2015 i en årlig rapport.

Powered by Labrador CMS