Snur nedgang til oppgang med ny teknologi

De tre gründerne i RSM Imagineering jobber målrettet med å løse problemene i markedet.

Selskapet RSM Imagineering ble etablert i april 2015 og holder til på Kolbotn i Akershus. Det nystartede selskapet har tre ansatte, Torbjørn Mollatt, Fredrik Hasle Skøie og Carl Robstad, og utvikler en teknologi som skal fjerne en del av problemene innenfor utvinning av oljesand, tungolje og skiferolje.

Under oppstartsfasen fikk selskapet god hjelp av Innovasjon Norge som har bidratt med både økonomisk støtte og hjulpet dem med å knytte kontakt med store internasjonale aktører i bransjen.

Syretestet teknologien i på markedet i Canada

Gjengen bak selskapet ønsket å utvikle helt ny teknologi, og ikke bare ”add ons” til allerede eksisterende produkter. De mener det er viktig å utvikle teknologi som løser et konkret problem og i tillegg noe det er etterspørsel for i markedet. Under oppstartsfasen jobbet de nøye med å kartlegge markedet ved å blant annet foreta markedsundersøkelser.

Da selskapet var etablert, reiste de en uke til Canada sammen med Innovasjon Norge hvor de fikk muligheten til å syreteste teknologien sin hos store aktører.

– Vi fikk gode tilbakemeldinger fra selskapene i Canada, og har videreutviklet teknologien vår etter tilbakemeldingene vi fikk der borte. Det var i tillegg en god mulighet for oss til å skape et nettverk, forteller medgründer Fredrik Hasle Skøie til enerWE.

Forbedrer dagens arbeidsmetoder 

Fokuset på utviklingen av teknologien er å kutte kostnader og forbedrer måten man utfører oppgaver på i dag. Teknologien de nå jobber med å utvikle går ut på å fjerne de store problemene som oppstår under fracturing.

Det er snakk om en helt ny pumpeteknologi som både kan benyttes til å utvinne oljesand, tungolje og skiferolje. Teknologien vil bli en direkte konkurrent mot ESP, PCP og dagens Fracturing-pumper.

Må ikke glemme kommersiell satsning

Selskapet mener man må utnytte den nedgangen som er i bransjen nå til å tenke nytt og finne løsninger som kan bidra til å kutte kostnader og til å snu nedgangen til en oppgang.

– Det at vi bare er tre stykker gjør det spennende å drive selskap. Vi må løse utfordringene selv, og vi har ingen i ryggen som vi kan lene oss på. Vi er tre stykker som jobber veldig løsningsorientert hele veien, forteller Carl Robstad. Han legger til at det er viktig at man må huske å ikke bare jobbe med å utvikle teknologi, men i tillegg ha fokus på det kommersielle aspektet ved å drive et selskap.

RSM Imagineering er også med i Techmakers Energy Accelerator, som er med å akselerere det markedsmessige fokuset.

Ambisjon om å utvikle flere produkter

Veien videre for selskapet er åpen. I første omgang skal bli ferdige med å utvikle og slippe produktet de arbeider med på markedet. Samtidig har de klare ambisjoner om å fortsette med utvikling av ny teknologi som løser konkrete problemer som bransjen står overfor.

De har et åpent sinn når det kommer til muligheter for hvordan de kan vokse seg større i markedet, og utelukker ikke at det kan bli aktuelt å ta inn investorer eller å bli kjøpt opp av et større selskap i fremtiden.

Gründerne har flere gode ideer som de ønsker å utvikle på et senere tidspunkt, men først må de få ut pumpene.

Les flere gründersaker her!