Statoil, Kongsberg Digital, McKinsey og Techstars skal løfte gründere ut på det globale markedet

Publisert

 • Se videointervju øverst i saken.
 • I dag annonserer Statoil og Techstars at Kongsberg Gruppen (KONGSBERG) og McKinsey & Company blir partnere for det globale mentordrevne akseleratorprogrammet #techstarsenergy. Partnerne annonserer også at det offisielle tema for akseleratoren er energiplattformer for fremtiden.

  Techstars Energy er et akseleratorprogram for innovatører og gründere som ønsker å forme energiframtiden. Over de neste månedene skal selskap fra hele verden konkurrere om å delta i akseleratoren. Partnerne ser etter start-ups som arbeider med løsninger innenfor olje og gass, digitalisering, nye forretningsmodeller og fornybar energi, samt annen relatert teknologi.

  - Statoils visjon er å være et selskap som former energiframtiden. For å lykkes med dette er vi avhengige av å samarbeide med andre. Derfor ser vi frem til å jobbe sammen med innovatører og gründere. Våre nye partnere vil bidra til å styrke akseleratoren ytterligere og vi gleder oss til å arbeide sammen med dem, sier Jens Festervoll, Statoils Corporate Liason for Techstars.

  Programmet skal gjennomføres i Statoils kontorer på Fornebu, i nær tilknytning til den verdensledende norske leverandørindustrien. Innovatørene vil også få muligheten til å knytte seg til et globalt nettverk av mentorer fra partnerne, i tillegg til kontakter fra Techstars sitt nettverk.

  - McKinsey har en av verdens største miljøer for rådgivning innen energisektoren, og vi har ett av våre fem globale sentre i Norge. Jeg synes det er et fantastisk initiativ å invitere innovatører og gründere fra hele verden til å utvikle fremtidens energiløsninger i Oslo. Vi ser frem til å samarbeide med spennende teknologimiljøer og gleder oss til å bidra med vårt globale ekspertnettverk, sier Anders Brun, Partner i McKinsey & Company.

  - Digitalisering har et betydelig potensiale innenfor energisektoren. KONGSBERG er stolt over å delta i akseleratoren gjennom engasjement og mentoring av innovatører som vil bidra til denne pågående transformasjonen, sier Jørn Seglem, Senior Vice President, KONGSBERG.

  I tillegg til det nye partnerskapet annonserer Techstars Energy Accelerator i samarbeid med Statoil at hovedtema for akseleratoren er energiplattformer for fremtiden. Selskaper kan søke om deltakelse fra 19. februar til 13. mai. Programmet starter 10. september.

  - Vi gleder oss til å rekruttere det første kullet med innovatører i energisektoren. Selskaper som arbeider med olje og gass, digitalisering, nye forretningsmodeller og fornybar energi, samt muliggjørende teknologi oppfordres til å søke, sier Audun Abelsnes, Managing Director, Techstars Energy.

Powered by Labrador CMS