Slår seg sammen for å vise muskler i oljebransjen

Publisert

Fem vestlandsselskap skal ta oljebransjen med storm.

Tre bedrifter fra Sogn og Fjordane og to fra Sunnmøre går sammen om å bli Sunnfjord Maritime Consortium. Daglig leder mener deres lave kostnader og små organisasjoner er nøkkelen til suksess i et svekket oljemarked.  

Klar for et svekket marked

Anette Traa, daglig leder i Sunnfjord Maritime Consortium, sier til enerWE at Sunnmøre aldri har hatt noe stort oljeeventyr å snakke om, men at de helt klart kan takle det svake markedet.

- Vår styrke er at vi allerede er kostnadseffektive, vi er små organisasjoner, og vi har forhandlet frem klare avtaler på hvem som har hvilke rettigheter under kontraktsinngåelser for nye oppdrag, forklarer daglig leder.

 • Les også: Slik leverte de Prosjekt Perfekt
 • Prosjektbasert løsning

  Bedriftene skal fremdeles eksistere hver for seg, og oppdragene som skal leveres sammen vil være på prosjektbaserte, der hver bedrift stiller med folk i en felles prosjektorganisering.

  De fem bedriftene det er snakk om er Norwegian Group AS (Volda), Vertikal Service AS (Volda), Selstad AS (Måløy), SafeClean (Høyanger) og Sunnfjord Maritime Consulting AS (Lutelandet).

  Daglig leder bekrefter at sammenslåingen ikke fører til noen reduksjon i arbeidsstokken, og at resultatet har blitt godt mottatt internt i bedriftene. Til sammen er de nå ca 270 ansatte.

  • Les også: Engineering Valley blør i oljekrisen
  • Strategisk nettverk

   Traa forklarer at det hele startet med et strategisk nettverk for bedriftene.

   - Underveis i prosessen med å samle det strategiske nettverket fant vi ut at det var bedre å etablere et felles selskap, for å ha et større, mer sammensatt tilbud innenfor prosjektering og engineering, avslutter Traa.

   Videoen er publisert med tillatelse fra SafeClean AS.

Powered by Labrador CMS