Vil skape arbeidsplasser i oljå

Published

Går mot strømmen.

Satser tungt

enerWE.no er en nettavis for olje- og energibransjen. Til tross for at oljebransjen har store utfordringer, så satses det nå tungt.

Det siste halve året har nyhetsbildet vært preget av kostnadskutt, permitteringer og oppsigelser, sier Chul Christian Aamodt, Ansvarlig redaktør i enerWE.no. Bransjen går gjennom en krevende tid.

Lang bransjeerfaring

Aamodt er utdannet sivilingeniør i Marin Teknikk fra NTNU, og har jobbet i olje- og energibransjen siden 2000.

Denne gangen står vi ikke overfor kun en liten dipp. Denne gangen vil det vare lenge, og vi vil se en annen kostnadsstruktur i bransjen når vi har gått gjennom noen tøffe år.

Investerer egne penger

Aamodt spøker med at hvis Ola Borten Moe kan investere en million, så kan også han det.

I mai ble det klart at Ola Borten Moe skal investere en million av egen lomme i et nytt oljeselskap. De har tro på fremtiden. Jeg kan ikke være dårligere enn det, sier Aamodt.

Aamodt sikter til den planlagte emisjonen i enerWE.

Fra spøk til alvor. Vi har tro på oljebransjen, og vi ønsker å skape arbeidsplasser. Festen er ikke over. Det er kake igjen.

Denne uken sender vi ut et prospekt til potensielle investorer som deler vår tro. Vi skal hente inn penger for å kunne rekruttere oljejournalister og for å bygge et salgsteam. Vi skal skape arbeidsplasser.

Personlig har jeg så stor tro på oljebransjen at jeg bruker en million fra egen lomme i denne emisjonen, forteller Aamodt. Vi får noen tøffe år, og det er kanskje nettopp i nedgangstider det kan være lurt å satse, avslutter Aamodt før han haster videre på vei til et frokostmøte i regi av Meltwater.