Sjeføkonom i Innovasjon Norge:

Publisert

- Tror ikke mannen i gata skjønner hvor alvorlig situasjonen er.

Spesialrådgiver og sjeføkonom i Innovasjon Norge, John Rogne, understreker overfor enerWE at det er en særdeles tøff økonomisk utfordring Norge står overfor i tiden som kommer.

- Inntekstveksten framover vil flate ut, og vi blir nødt til å omstille oss. Vi må få ny vekst i eksportrettet virksomhet, og vi må utvikle ny konkurranseutsatt næring. Det er dette vi må fokusere på fremover. Samtidig er ikke dette noen lett match, advarer John Rogne.

 • Les også: Kritiserer innkjøpsavdelingene for kortsiktig tenkning
 • Dette er vi de beste i verden på

  innovasjonsbloggen.com, som er Innovasjon Norge sin blogg om nærings- og innovasjonspolitikk, skriver Rogne at det vil bli svært krevende å få til det taktskiftet som nå trengs for å få fart på norsk fastlandseksport igjen.

  - Industrien sliter som et resultat av dårlige tider i offshore-markedet. Samtidig mener jeg at vi må få større vekst innenfor konkurranseutsatt næring. Ny miljøteknologi innenfor nye ferjetyper kan være et eksempel på områder hvor vi kan utvikle oss. Norge kan bidra til å utvikle nisje-skip for fremtiden, mener Rogne, og legger til: Her er vi best i verden!

  • Les også: Snur nedgang til oppgang med ny teknologi
  • Tid for å teste ideer

   Sjeføkonomen tror at de landene som kommer best ut er de landene som klarer å videreutvikle en konkurranseutsatt sektor.

   - De gamle industrilandene blir nødt til å modernisere egen industri, mener Rogne.

   Og han har følgende råd til den eller de som går med en gründer i magen:

   - Sitter man på gode ideer, så er tiden inne for å teste disse nå!