Toppkarakterer er ikke alt!

Publisert

Her er konkurransen for de som tør å vise "soft-skills" i arbeidslivet.

I 2011 startet to ivrige studenter på Sørlandet et initiativ for at studenter skulle få møte næringslivet. På den tiden var ”Talentjakten” et regionalt arrangement, men i 2014 fattet større deler av næringslivet interesse for initiativet, og på den måten ble det utvidet til et nasjonalt arrangement.

Ser etter medmennesker

Denne høsten er den nasjonale Talentjakten i full sving for andre gang. Linn Therese Nybø er partner og CEO i Talenta Group AS, og mener at næringslivet trenger mer enn bare toppkarakterer.

Vi ser etter studenter som viser engasjement, skaperkraft og stor iver. Alle fagdisipliner kan melde seg på, for vi ser etter gode medmennesker, foreller Nybø.

Seleksjonsprosessens fire faser

20. september gikk fristen for å melde seg på ut. Søkerne går først gjennom arbeidspsykologiske tester utarbeidet av cut-e Nordic. Dette innebærer evne-  og ferdighetstester. Deretter gjennomføres første seleksjon på bakgrunn av evnetester, motivasjonsbrev, CV, attester, vitnemål og karakterutskrift.

Deretter skal 30 av kandidatene gjennom et kompetansebasert intervju. Talentjakten har inngått samarbeid med Manpower, for å få profesjonell støtte. Konsernsjef i ManpowerGroup, Maalfrid Brath, mener denne prosessen synliggjør hele mennesket på en god måte.

Vi ser etter eksepsjonelt gode og allsidige studenter med pågangsmot, og gode personlige egenskaper, og da holder det ikke å sjekke CV og vitnemål, forteller Brath.

Finalerunde

Den 4.november skal 30 finalekandidater gjennom en hel dag med caseoppgave, som ikke er offentliggjort på forhånd. Her skal finalistene jobbe på tvers av fagbakgrunn, og presentere casene sammen, samt at de har ”two minutes to convince”.

Vinnerne blir offentlig annonsert av E24 den 4.november på kvelden. Studentene inviteres til en samling i januar der de tilbys en kurspakke og nettverk med medstudenter og Talentjaktens samarbeidspartnere, sier konsernsjefen.

Rette egenskaper og innstilling på plass

Linn Therese Nybø forklarer at ydmykhet, samarbeidsevne, kulturell åpenhet og respekt for egen og andres kompetanse er noe av det viktigste de ser etter i potensielle kandidater.

Vi ser etter mennesker som vil forandre verden, avslutter Nybø.