Ulstein Equipment stakk av med IRO sin innovasjonspris

Publisert

Ulstein Equipment B.V vant i forrige uke IRO Oil & Gas sin innovasjonspris for produktet Ulstein Colibri.

Av de tre finalistene som presenterte produktet sitt på arrangementet IRO Oil & Gas Innovation Event i Nederland, var det Ulstein Colibri som stakk av med seieren. Produktet som vant prisen brukes på tuppen av en kran, og med et 3D-bevegelseskompensert håndteringssystem for å øke operasjonsevnen til et fartøy, sier selskapet i en pressemelding.

Dette gjør det mulig å benytte mindre og mer kostnadseffektive fartøy under dårlige værforhold.

Kostnadseffektivt utstyr

Ulstein Colibri er et kostnadseffektivt og kompakt tilleggsutstyr som monteres på tuppen av en kran, og systemet som er drevet på elektrisitet har et effektivt kraftforbruk som passer bra til både offshoreindustrien og olje- og gassmarkedet.

  • Snur nedgang til oppgang med ny teknologi (Gründer)
  • Selve kompensasjonsteknologien for 3D-bevegelser er ikke noe nytt fenomen i industrien, men har gitt økt operasjonsevne for personelloverføringer mellom fartøy og fastmonterte offshoreplattformer ved å bruke bevegelsesorienterte gangbroer.

    Andre gang de vinner innovasjonspris

    Det neste steget for å øke operasjonsevnen er derfor bevegelseskompensert overføring av last for å samsvare med den økte operabiliteten man får med kompenserte gangbroer. Det er her Ulstein Colibri skal komme til sin rett, ved å gjøre overføring av last mer energieffektivt og kostnadseffektivt.

    Dette er andre gang Ulstein Equipment blir tildelt IRO sin innovasjonspris. De vant senest i 2013 med produktet Chain-Type Stinger Handling System.

Powered by Labrador CMS