Grønn budsjettbønn fra WWF

Publisert

Verdens naturfond (WWF) ber regjeringen øke diesel- og strømprisene og gi mindre til oljesektoren i neste års statsbudsjett.

Før budsjettkonferansen overleverte organisasjonen en liste med 42 forslag til statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp) og resten av regjeringen. Håpet er å bidra til et grønnere statsbudsjett og sette fart på den grønne omstillingen i norsk økonomi, skriver Dagsavisen.

– Alle de 42 forslagene er nødvendige. Vi har sett en nedbygging av norsk natur med denne regjeringen, og vi ser at klimamålene for 2020 ikke kommer til å nås, sier fondets generalsekretær Nina Jensen.

Ett av forslagene er at oljeselskapenes skattefordeler fjernes fullstendig. Skogvern og kamp mot forsøpling av havet er også blant forslagene. I tillegg mener WWF at både drivstoff og strøm bør bli dyrere. Jensen avviser likevel at dette vil gjøre at omstillingen vil svi for folk flest.

– Det trenger ikke å koste mer dersom du tar miljøvennlige valg! Det er jo dette som kalles grønn skattepolitikk, sier Jensen. Hun ønsker fortsatt å beholde elbilfordelene og vil øke støtten Enova gir til å satse på fornybar energi.