OSLO  20171113.Truls Gulowsen  utenfor Oslo Tinghus i Oslo.  Greenpeace Norge og Natur og Ungdom har saksøkt den norske staten for åpning av oljeboring i Barentshavet. Besteforeldrenes klimaaksjon er partshjelp i klimasøksmålet. Rettssaken i Oslo tingrett starter 14. november og varer til 22. eller 23. november.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
OSLO 20171113.Truls Gulowsen utenfor Oslo Tinghus i Oslo. Greenpeace Norge og Natur og Ungdom har saksøkt den norske staten for åpning av oljeboring i Barentshavet. Besteforeldrenes klimaaksjon er partshjelp i klimasøksmålet. Rettssaken i Oslo tingrett starter 14. november og varer til 22. eller 23. november.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Greenpeace-lederen går av

Publisert

Truls Gulowsen har ledet Greenpeace Norge i 19 år. Ved årsskiftet forlater han miljøorganisasjonen.

– Greenpeace er en fantastisk organisasjon, og når vi er på vårt beste, er det ingenting som er mer slagkraftig, strategisk eller effektivt. Samtidig er det ingen grunn til å fortsette samme sted for alltid, sier Gulowsen i en pressemelding organisasjonen har sendt ut.

Han begynte å jobbe for Greenpeace i Oslo som klimafaglig rådgiver og eneste ansatte sommeren 1999. I 2007 ble han formelt leder for Greenpeace i Norge.

I dag har organisasjonen nesten 20 ansatte og 20.000 støttemedlemmer i Norge.

– Truls Gulowsen har stått i spissen for kamper som andre ikke har tort å ta, og han har gjennom sitt sterke engasjement løftet klima- og miljøsaker på agendaen både i Norge og internasjonalt, sier generalsekretær Mads Christensen i Greenpeace i Norden.

Han takker den avtroppende lederen for innsatsen.

(©NTB)