Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Kaldt vær og lite vind økte strømforbruket og strømprisen

Norge hadde netto strømeksport, mens Norden totalt sett hadde netto import for første gang siden sommeren i fjor.

Publisert
Animert_strompris_uke4.gif

NVE skriver i sin ukentlige kraftsituasjonsrapport at et stabilt høytrykk ga lavere temperaturer og lite vind i forrige uke i både Norge og resten av Norden.

Norges strømproduksjon økte med enn strømforbruket, og dermed var Norge fortsatt netto eksportør av strøm selv om Norden totalt sett hadde netto import fra resten av Europa. Det var fordi det var unormalt liten vindkraftproduksjon i Norden. Ifølge NVE er det første gang siden sommeren at Norden var netto strømimportør.

Kombinasjonen av kaldt vær, lite vind og lite nedbør var en vesentlig årsak til st strømprisen i forrige uke økte både i Norden og på kontinentet. Den norske strømprisen økte med 36 prosent fra uken før, og lå i snitt på 54 øre/kWh.

Nord-Norge hadde begrensninger på eksportkapasiteten ut av landsdelen, og det bidro til at de hadde noe lavere gjennomsnittspris enn resten av landet.

Fyllingsgraden tappes fortsatt fort. I forrige uke gikk den ned med hele 4,0 prosentpoeng, og lå på 67,2 prosent ved utgangen av uken. Det er fortsatt relativt høyt for årstiden, men det er 2,0 prosentpoeng under toppnivået som er registrert i uke fire.

Her kan du laste ned og lese kraftsituasjonsrapporten for uke 4.

Powered by Labrador CMS