Den norske strømprisen steg jevnt gjennom hele uken

Men nordmenn har fortsatt Nordens soleklart billigste strøm.

Publisert
Animert_strompris_uke48.gif

Strømprisene har vært veldig lave i hele år, og i uke 47 var de ekstremt lave. Da var snittprisen i Norge helt nede på 2,15 øre/kWh.

Fullt så lav var ikke strømprisen gjennom forrige uke, uke 48.

Gjennomsnittsprisen i Norge var 70,77 kr/MWh, og prisen svingte fra 9,48 til 140,58 kroner per MWh. Det tilsvarer en pris på 7,08 øre/kWh for sluttkundene før nettleien, elavgiften, merverdiavgiften og strømselskapenes avanse legges til på toppen.

Det er fortsatt ekstremt lavt, og lavere enn konsesjonsprisen på 11,27 øre/kWh. Det er «innkjøpsprisen» som kraftkommunene får fra vannkraftverkene sine. Det betyr at strømprisen i forrige uke var lavere enn det.

Vanligvis svinger strømprisen kraftig gjennom døgnet, og i Norge er den normalt billigst om natten, for så å være dyrere på dagen. Det er spesielt på morgenkvisten og ettermiddagen at den pleier å være på døgnets høyeste nivå.

I forrige uke steg imidlertid strømprisen noenlunde jevnt gjennom hele uken. Den startet helt nede på rett under 1 øre/kWh, og så steg den til 14 øre/kWh før uken ble avsluttet litt ned igjen å ca. 12 øre/kWh.

Uansett hadde Norge nok en uke med markant lavere strømpris enn resten av Norden.

  • Norge: 70,77 kr/MWh
  • Sverige: 248,75 kr/MWh
  • Danmark: 405,51 kr/MWh
  • Finland: 390,51 kr/MWh
Powered by Labrador CMS