Produserte strøm for 39,7 millioner kroner på én time

I februar produserte Norge strøm for 7,4 milliarder kroner.

Publisert
Animert_Stromverdi_Mnd_2.gif

Februar ble en måned der strømprisen fikk mye oppmerksomhet. Det er ikke så rart med tanke på at den i enkelte timer var over 2 kr/kWh. På det meste var den oppe i 2,57 kr/kWh.

Den høye strømprisen henger sammen med det kalde været, og den gir mange nordmenn en stor strømregning for februar måned.

Kombinasjonen av høye strømpriser og rekordhøyt strømforbruk sørget for at det i én enkelttime ble brukt strøm for 29,9 millioner kroner. Det skjedde 08:00 den 4. februar.

For strømkundene er det naturlig nok frustrerende at høye strømpriser går hånd i hånd med høyt strømforbruk, men for kraftprodusentene er det gode nyheter.

Selv om strømforbruket var høyt, så var den norske strømproduksjonen enda høyere. Dermed fikk kraftproduksjonene godt betalt i februar.

En analyse av tallene fra kraftbørsen Nord Pool viser at Norge totalt produserte strøm for hele 7,4 milliarder kroner i februar. Av det produserte Sørlandet mest og Trøndelag/Nordvestlandet minst.

  • NO1 Oslo: 871 millioner kroner
  • NO2 Kristiansand: 2.704 millioner kroner
  • NO3 Trondheim: 851 millioner kroner
  • NO4 Tromsø: 1085 millioner kroner
  • NO5 Bergen: 1855 millioner kroner

Disse tallene viser verdien av all strøm som ble produsert i Norge. Det inkluderer vannkraften, vindkraften og varmekraften.

På det meste ble det produsert strøm for hele 39,7 millioner kroner i løpet av én enkelttime. Det skjedde mandag 1. februar klokken 08:00. På det laveste ble det bare produsert strøm for 2,7 millioner kroner, og det var klokken 03:00 på natten den 24. februar. Det betyr at det på det meste ble produsert strøm for nesten femten ganger så mye i timen som det var tilfelle når den samlede verdien var på sitt laveste.

I snitt ble det produsert strøm for 11,0 millioner kroner hver time i februar.

Powered by Labrador CMS