Strømmast. Foto: Anders Lie Brenna, enerWE
Strømmast. Foto: Anders Lie Brenna, enerWE

Tilnærmet balanse i Norges strømforbruk og strømproduksjon

I uke 47 ble det produsert marginalt mer strøm enn det som ble brukt i Norge, og i litt under en tredjedel av tiden var det netto import av strøm over utenlandskablene.

Publisert Sist oppdatert
Animert_StromforbrukProduksjon_Uke47.gif

Etter flere uker der norsk strømproduksjon har gått for fullt og utenlandskablene stort sett har gått til eksport av strøm ut av landet, ble uke 47 en uke der strømforbruket og strømproduksjonen stort sett holdt seg i balanse.

En gjennomgang av tallene fra kraftbørsen Nord Pool viser at det ble et netto eksportoverskudd på 58,1 GWh for uken totalt sett, og at utenlandskablene i snitt hadde en netto eksport av 346 MWh per time.

Til sammenligning lå netto eksport på 2,5 GWh per time i uken før.

På det meste var netto eksporten oppe i 2,5 GWh og netto importen oppe i 1,9 GWh. Over uken var det netto eksport i 114 av ukens 168 timer. Det betyr at det var netto eksport av strøm i omtrent to tredjedeler av tiden.

Strømproduksjonen svingte fra 11,2 til 21,2 GWh, og strømforbruket varierte fra 13,0 til 20,3 GWh. Totalt ble det produsert litt over 2,8 TWh og det totale norske strømforbruket endte på rett under 2,8 TWh.

Powered by Labrador CMS