GMC sikrer seg Nexans-kontrakt

Publisert

Jubel på verftet på Buøy i Stavanger.

GMC Maritime er tildelt kontrakt med Nexans i forbindelse med planlagt fornying av klasse og diverse oppgraderinger av kabelfartøyet Nexans Skagerrak som brukes til å legge elektrisk sjøkabel. Det opplyser GMC Maritime i en pressemelding.

Fartøyet har til nå stått for ca. 40 prosent av all sjøkabellegging i verden. Jobben utføres ved GMC Maritime sitt verft på Buøy i Stavanger.

Nexans tildelte nylig kontrakten til GMC Maritime etter en omfattende anbudsrunde med flere utenlandske konkurrerende selskap. Ombyggingen går ut på å utføre dokking i forbindelse med klasse inspeksjon, vedlikehold og oppgradering av diverse skipssystemer og å bygge og installere en ny bolig og kontormodul.

  • - Det er fortsatt mulig å komme inn igjen i oljebransjen
  • Ordreverdien er et betydelig tosifret millionbeløp, og prosjektet vil sysselsette i underkant av 100 personer fra slutten av desember til medio mars.

    - Kontrakten passer svært godt nå i disse krevende tider for bransjen. Vi gleder oss over at vi er konkurransedyktige i et sterkt presset marked, sier operasjonsleder i GMC Eirik Fjone i meldingen.

Powered by Labrador CMS