Gikk fra Energi Norge til statsministeren

Publisert

Statsminister Erna Solberg la frem sin nye regjering på tirsdag denne uken. For energibransjen var det spesielt interessant å merke seg at statssekretær Ingvild Smines Tybring-Gjedde gikk fra Olje- og energidepartementet for å bli ny statsråd for samfunnsberedskap mens statssekretær Toril Charlotte Ulleberg Reynolds gikk fra Olje- og energidepartementet til Landbruks- og matdepartementet.

Disse to kvinnelige statssekretærene ble erstattet av én mann fra Landbruks- og matdepartementet. Han heter Rikard Gaarder Knutsen, og blir fremover Kjell-Børge Freiberg høyre hånd i Olje- og energidepartementet.

På tirsdag klarde vi dessverre ikke å fange opp at regjeringen fikk en ny mann med solid erfaring fra energibransjen, så det må vi legge til her.

Oluf Ulseth var administrerende direktør i interesseorganisasjonen Energi Norge, og har brukt mye av sin tid til å argumentere for bedre vilkår til kraftbransjen. Han gikk av før jul, og nå er han utnevnt som en av statsminister Erna Solbergs åtte statssekretærer.

Hvorvidt det gir økt fokus på energibransjen gjenstår å se, men det betyr i hvert fall at Olje- og energiminister har en statssekretær hos sin sjef som har god innsikt i hvert fall en stor del av energibransjen han er ansvarlig for.

Les mer: