Oslo  20111111.Den tidligere tyske kansleren Gerhard Schröder (bildet) og styreleder for Tysklands største produsent av olje- og gass Wintershall, Dr. Rainer Seele, møter sentrale norske toppledere og ledende politikere i Oslo. Anledningen er et seminar arrangert av olje- og gass-selskapet Wintershall sammen med German Council on Foreign Relations (DGAP). På agendaen står utfordringer knyttet til Norges rolle som sentral leverandør av olje og gass til Europa.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Oslo 20111111.Den tidligere tyske kansleren Gerhard Schröder (bildet) og styreleder for Tysklands største produsent av olje- og gass Wintershall, Dr. Rainer Seele, møter sentrale norske toppledere og ledende politikere i Oslo. Anledningen er et seminar arrangert av olje- og gass-selskapet Wintershall sammen med German Council on Foreign Relations (DGAP). På agendaen står utfordringer knyttet til Norges rolle som sentral leverandør av olje og gass til Europa.Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Gerhard Schröder blir styreformann i statlig russisk oljeselskap

Publisert

Tysklands tidligere statsminister Gerhard Schröder (73) er utnevnt til styreformann i Russlands største oljeselskap, det statseide Rosneft.

Det melder de russiske nyhetsbyråene TASS og Interfax. Schröder ble utnevnt på selskapets generalforsamling i St. Petersburg. Rosneft-direktør Igor Setsjin har støttet den tidligere statsministerens kandidatur, som et tiltak for å styrke selskapets utvikling internasjonalt.

Rosneft er blant selskapene som er rammet av sanksjoner i kjølvannet den russiske annekteringen av den ukrainske Krim-halvøya og Russlands innblanding i Øst-Ukraina. Rosneft kan blant annet ikke søke langsiktig finansiering i vestlige land.

Sosialdemokraten Schröder var Tysklands statsminister fra 1998 til 2005, og har fått kritikk for sin involvering i det russiske selskapet fra både sitt eget parti og nåværende statsminister Angela Merkel. Han står på god fot med president Vladimir Putin, og har tidligere hatt lederstillinger i det statlige russiske gassrørprosjektet Nord Stream.

Schröder sa i august at jobben i Rosneft var en personlig sak.

(©NTB)