Geir Suul
Geir Suul

Reinertsen jubler

Publisert

Ny kontrakt sikrer 140 mann jobb.

De ansatte i Reinertsen kunne i går juble, etter å ha sikret en ny kontrakt med Statoil. Reinertsen er leverandør av prosessanlegg til olje- og gassindustrien, og er nå tildelt kontrakt for ombygging av Mongstad-anlegget, det skriver Adresseavisa.

Sikrer jobb til 140 mann

Statoil ønsket å øke produksjonen av lavsvovel autodiesel fra 94 tonn i timen til 105 tonn i timen, og satte oppdraget ut på anbud. Reinerten skal de neste to årene bygge om oljeraffineriet og øke kapasiteten ved anlegget med 12 prosent. Selskapet melder at kontrakten holder 100-140 fagarbeidere i jobb de neste to årene.

Konkurransen om oppdraget har vært hard. Direktør for forretningsutvikling i Reinertsen olje og gass, Geir Suul, sier til Stavanger Aftenblad at det har vært en tøff anbudsrunde.

Alle de ansatte visste at vi kjempet om dette oppdraget i hard konkurranse med flere andre aktører. Derfor er vi ekstra glade for å endelig sikre oss kontrakten.

Tøff anbudsrunde

Suul sier til avisen at det er en lettelse å hale i land storkontrakten.

Å få en slik kontrakt i disse nedgangstider er svært gledelig. Vi har jobbet lenge for å sikre denne kontrakten som er verdt 150 millioner.

Selskapet skriver i en pressemelding i går at de vant anbudet ved å garantere lav usikkerhet i gjennomføringsfasen.

Vi evner å redusere usikkerhet om tid og kost fordi vi har med oss tung ingeniørkompetanse, dypt inni hver detalj her. Hos oss sitter nemlig ingeniørene tett på fagarbeiderne, ved vårt eget offshoreverft i Orkanger og on-site på Mongstad. Slik leverer vi sømløst.

Mye av byggeaktiviteten vil foregå mens anlegget er i normal drift. Anlegget vil stenges ned første gang en kort periode i september, før en større stans er planlagt i løpet av høsten 2016.

Powered by Labrador CMS