Gasslekkasje hos A/S Norske Shell

Publisert

Det er meldt om en gasslekkasje på landanlegget for ilandføring av gass fra Ormen Lange-feltet på Aukra i Møre og Romsdal. Minst tre personer er eksponert.

– Det er i hvert fall tre personer som er eksponert for gassen. De sjekkes av helsevesenet på stedet nå. Man har ikke gått gjennom bygget ennå, sier operasjonsleder Rolf Anders Korstad i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Politiet ble varslet om gasslekkasjen klokken 16.24.

– Et eget industrivern på stedet skal gå gjennom bygget etter hvert. De tror ikke at det er flere personer inne i det aktuelle bygget. De jobber nå med å finne ut hva slags gass det er snakk om. Deretter er planen å gå gjennom bygget, sier operasjonslederen.

Statoil har nylig hatt mange gasslekkasjer. Det tar Petroleumstilsynet alvorlig.

– Når dette nå skjer, i stort monn, er det rett av Ptil og kalle inn Statoil. Det er på tide at operatørene tar ett skritt tilbake og går grundig inn i de beslutninger ledelsen har foretatt. Eksempelvis er det typisk at kutt i vedlikehold ikke vil føre til maskinhavari «dagen etter». Havari vil fort ta tid. Nå har det vært kutt over en lav sko over 1-2 år, det er lett å tenke at det kan være en sammenheng, sa Rysst til enerWE tidligere denne måneden.