Her sikres arbeidsplasser

Publisert

- God beskjed i en ellers tøff hverdag.

Statoil har på på vegne av Gassco tildelt IKM Ocean Design en EPC-kontrakt for Johan Sverdrup Gooseneck Spool and Retrofit Hot-Tap Tee, som del av gasseksportløsningen fra Johan Sverdrup-feltet. Kontrakten har en varighet på ca. 2 år og arbeidet starter umiddelbart.

Dette er en utrolig god melding å kunne gi våre ansatte i en ellers tøff hverdag. Kontrakten er med på å styrke vår posisjon som EPC leverandør og gir oss langsiktighet som er viktig i dagens marked, sier Espen Gilbu, salgs- og markedssjef i IKM Ocean Design til enerWE.

Johan Sverdrup Feltet ligger i lisensene PL265, PL501 og PL502 i den norske delen av Nordsjøen.  Feltet ligger omkring 40km sør for Grane, 65km nord for Sleipner og 140 km vest for Stavanger.

 • Les også: Kværner-kontrakt signert
 • Oljen vil bli eksportert til Mongstad via en ny rørledning og gassen eksportert til Kårstø via en ny 18” rørledning og Statpipe (P31). Forbindelsen til Statpipe vil være med en såkalt hot-tap og oppkobling til en 30" retrofit Tee. Installasjonen vil være dykkerløs ved å utnytte Statoils hot-tap utstyr på PRS basen i Haugesund.

  Sikrer arbeidsplasser

  Gilbu forteller at kontrakten vil involvere flere IKM-selskaper, som IKM Maskinering og IKM Mekaniske for henholdsvis maskinering og fabrikasjon.

  Vi holder kontraktssummen hemmelig av konkurransehensyn, men dette er en stor kontrakt for oss, og viktig for å sikre arbeidsplasser, forteller Gilbu.

  • Les også: Er konsulenter parasitter?
  • Andre kontrakt av denne typen

   Daglig leder i IKM Ocean Design, Peder Hoås, er veldig godt fornøyd med og stolt over at Statoil på vegne av Gassco tildeler firmaet det andre prosjektet av denne type, idet IKM Ocean Design tidligere i år ble tildelt en tilsvarende kontrakt i forbindelse med oppkobling av injeksjonsgass til Gina Krog feltet.

   Med den nye EPC-kontrakten på Johan Sverdrup, vil IKM Ocean Design ytterligere styrke sin posisjon som EPC-leverandør innen hot-tap og oppkoblingsløsninger, sier Hoås i en pressemelding.

   IKM Ocean Design er fra før involvert i Johan Sverdrup utbyggingen gjennom den pågående kontrakten Johan Sverdrup SURF Detail Engineering and Services 2015-20.

Powered by Labrador CMS