Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Starter underskriftskampanje for fortsatt oljeproduksjon på norsk sokkel

— Det er en motreaksjon på det mange av oss oppfatter som meningsløs dobbeltmoral.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange som mener mye om det norske oljeeventyret, og selv om de aller fleste anerkjenner hvor viktig bransjen har vært og er for Norge, norsk økonomi og norske velferdsordninger, er det ikke full så bred enighet om bransjens fremtid.

Mange har tatt til ordet for en sluttdato for norsk olje- og gassaktivitet, og det jobbes aktivt med å begrense eller avvikle ordninger som er viktig for at sokkelaktiviteten videreutvikles.

I olje- og gassbransjen er det mange som er frustrert over denne holdningen til en bransje som betyr så mye for Norge, og nå har en av oljearbeiderne startet en underskriftskampanje med et opprop for støtte til fortsatt oljeproduksjon på norsk sokkel.

Idar Martin Herland er elektriker på norsk sokkel, en ivrig samfunnsdebattant, leder av oljeindustriens arbeidersamfunn og en aktiv blogger under kallenavnet «oljearbeideren»

— Det er en motreaksjon på det mange av oss oppfatter som meningsløs dobbeltmoral. Vi skal slutte å produsere petroleum, men ingen ønsker å slutte å bruke petroleumsprodukter i praksis, sier Idar Martin Herland til enerWE.

Han håper at dette vil være med på å få flere i bransjen til å delt aktivt i samfunnsdebatten om olje- og gassbransjens fremtid.

— Det er et privat initiativ, men jeg gjør det blant annet i kraft av lå være leder av oljeindustriens arbeidersamfunn, sier Herland.

Han håper at politikerne går litt mer inn i problemstillingen, og ikke lar seg blende av lettvinte slagord.

— Alle politikere forstår at vi ikke klarer oss uten inntektene pr dag om budsjettene skal gå opp, men det er stadig flere som argumenter for å legge ned. Dessverre preges politikken av populisme og lettvinte, men umulige løsninger, sier Herland.

Her kan du lese oppropet, og eventuelt undertegne det.