Mulig oljestreik i vente

Publisert

Fristen for meklingen mellom fagforeningene og Norsk olje og gass utløper i natt. 

Industri Energi, SAFE og Lederne er nå i forhandlinger med Norsk olje og gass. Meklingen startet torsdag med frist ved midnatt natt til lørdag. Dersom partene ikke blir enige, kan streiken ramme 6 prosent av olje- og gassproduksjonen på norsk sokkel.

– Vi mener næringen må tilpasse seg et varig, lavere kostnadsnivå og samtidig bedre vår konkurransekraft for å kunne bevare flest mulig arbeidsplasser, skriver forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass i en pressemelding.

 • Les også: Mulig streik på fire plattformer
 • Godtar ikke angrep på tariffavtalen

  SAFE har varslet at SAFE-medlemmer går ut i streik dersom meklingen ikke fører fram.

  – Vi ønsker selvsagt at meklingen skal føre fram. Men dersom Norsk olje og gass opprettholder sine massive angrep på tariffavtalen vår, og det blir streik, har vi fire dagers varslingsfrist før vi kan utvide streiken til flere selskaper og installasjoner, sier første nestleder og tariffansvarlig i SAFE, Roy Aleksandersen.

  I tillegg til SAFE, har Lederne meldt om streik for 75 medlemmer og Industri Energi for 524 medlemmer, om meklingen ikke fører fram. En eventuell streik vil ramme feltene Balder, Ringhorne, Jotun, Gjøa og Vega.

  Fakta om sokkeloppgjøret

  • Om lag 7500 ansatte er omfattet av sokkelavtalene. Disse jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter:
  • Statoil ASA, A/S, Norske Shell, BP Norge AS, ESS support services AS, Esso Norge AS, Sodexo Remote Sites Norway AS, KCA Deutag Drilling Norge AS, Repsol Norge AS, Engie E&P Norge, ConocoPhillips, Wintershall, Coor Offshore AS, Eni Norge AS og Lundin Norway AS.

Powered by Labrador CMS