Gassprisen falt ytterligere 15 prosent fra bunnprisen i mars

April ble en enda tyngre måned for gassprodusentene på norsk sokkel enn selv den kjipe marsmåneden.

Publisert

Lave olje- og gasspriser går hardt utover inntektene til olje- og gasselskapene, samt den norske statens oljefond.

Tidligere i dag la Equinor frem sitt kvartalsresultat for årets første tre måneder, og der kom det frem at selskapet ble hardt rammet av det voldsomme prisfallet på både olje og gass.

Resultatene våre er sterkt påvirket av lavere priser på både olje og gass

Eldar Sætre

– Resultatene våre er sterkt påvirket av lavere priser på både olje og gass, sa Eldar Sætre, konsernsjef i Equinor, da han presenterte kvartalsresultatet.

I kvartalspresentasjonen skrev energiselskapet også at de holder igjen noe på gassproduksjonen i påvente av bedre priser.

Det er mulig fordi det er noe fleksibilitet i gassfeltene, samt at det også er noe fleksibilitet i det mer enn 9.000 kilometer lange gassrørnettverket på norsk sokkel.

Samtidig kan det ta tid før gassprisen tar seg opp igjen.

Da enerWE sjekket gassprisen for mars kom vi frem til at den var på det laveste nivået siden november 2002. Da var gjennomsnittsprisen nede på 1,0 kroner per standard kubikkmeter (Sm3).

Det var likevel en høyere pris enn i februar da den var nede i 0,96 kr/Sm3. Forklaringen på hvorfor prisen målt i norske kroner var høyere i mars enn i februar selv om marsmåneden hadde den laveste gassprisen siden 2002 ligger i at den norske valutaen falt dramatisk da oljepriskrigen og koronakrisen brøt ut for fullt.

Det spiller uansett liten rolle nå. Ifølge de siste gjennomsnittstallene for gassprisen i mars måned på nettstedet YCharts.com, var gassprisen målt i norske kroner helt nede på 0,85 kr/Sm3 i april. Det betyr at gassprisen har falt med ytterligere 15 prosent fra den ekstremt lave gassprisen i mars til enda lavere i april.

Ifølge den siste kvartalsrapporten til Equinor opererte de med en internpris på 0,96 kr/Sm3 for gassen i snitt gjennom de tre månedene januar, februar og mars. Nå som den første måneden i det andre kvartalet ligger langt under det, tyder mye på at gassinntektene til Equinor og de andre gassprodusentene på norsk sokkel står midt inne i et veldig tøft kvartal.

Powered by Labrador CMS