Fyllingsgraden falt til under 80 prosent

Publisert

I den ukentlige oppdateringen fra NVE kommer det frem at fyllingsgraden fortsetter å falle, og at den nå er under 80 prosent på landsbasis.

- Ved utgangen av uke 48 var fyllingsgraden i norske magasin 78,8 prosent. Gjennom uken gikk fyllingsgraden ned med 2,8 prosentpoeng, mot 1,5 prosentpoeng uken før, skriver NVE.

Fortsatt ligger fyllingsgraden over mediannivået for denne tiden av året, men nedgangen er større enn før.

- Medianverdien for fyllingsgraden på tilsvarende tidspunkt for årene 1990-2016 var 78,9 prosent, og minimumsverdien 57,6 prosent, skriver NVE.

Samtidig steg prisene.

- Det kalde været preget det nord-europeiske kraftmarkedet sist uke. Høyere kraftetterspørsel, lavere vindkraftproduksjon og redusert tilgjengelighet på fransk kjernekraft bidro til at kraftprisene steg til over 1 kr(kWh onsdag ettermiddag. Alle de norske elspotområdene fulgte med på pristoppen, skriver NVE i sin ukentlige kraftrapport.

Det førte også til økt eksport fra Norge og Norden. Totalt økte den med hele 225GWh sammenlignet med uken før. Den nordiske økningen kom primært som følge av økt norsk vannkraftproduksjon i Norge og høyere kjernekraftproduksjon i Sverige.

Østlandet
Østlandet
Sørvestlandet
Sørvestlandet
Midt-Norge
Midt-Norge
Nord-Norge
Nord-Norge
Vestlandet
Vestlandet