Rekordmye vind og rekordhøy fyllingsgrad ga ekstremt lave strømpriser

Kombinasjonen av 2,12 TWh med vindkraft og en fyllingsgrad som var hele 5,7 prosentpoeng over tidligere rekordnotering sikret nordmenn ekstremt lave strømpriser.

Publisert
Animert_strompris_uke47.gif

Strømprisen har vært lav i hele år, men i uke 47 ble den ekstremt lav. På landsbasis var snittprisen gjennom uken helt nede på 2,15 øre/kWh.

I sin ukentlige kraftsituasjonsrapport skriver NVE at dette skyldes rekordhøy vindkraftproduksjon i Norden kombinert med historisk høy fyllingsgrad i de norske vannmagasinene.

Totalt ble det produsert 2,12 TWh med vindkraft i Norden i løpet av forrige uke, og det er ny produksjonsrekord. Samtidig var fyllingsgraden på hele 95,7 prosent, og det er 5,7 prosentpoeng over det som tidligere var rekorden for uke 47.

Dette førte til ekstremt lave strømpriser i Norge, og det var også store variasjoner. I Midt- og Nord-Norge lå snittprisen gjennom uken på 3 øre/kWh, mens Sør-, Øst- og Vest-Norge hadde en snittpris på kun 1,3 øre/kWh. Forøvrig opplevde de også en pris helt nede i null natt til torsdag i forrige uke.