Bilde av Statoil-logo

Bom for Martin og Dilolo

Ikke kommersielt drivbart. Statoil har fullført Martin-brønnen i den amerikanske delen av Mexicogolfen og Dilolo-brønnen i Kwanza-bassenget i Angola, skriver selskapet i en pressemelding Mexicogolfen Statoil har gjort et mindre funn i Martin-prospektet i Mexicogolfen. Statoil vurderer ikke funnet til å være kommersielt. Brønnen ble boret på en effektiv måte, og det pågår nå arbeid … Continued

Ikke kommersielt drivbart.

Statoil har fullført Martin-brønnen i den amerikanske delen av Mexicogolfen og Dilolo-brønnen i Kwanza-bassenget i Angola, skriver selskapet i en pressemelding

Mexicogolfen

Statoil har gjort et mindre funn i Martin-prospektet i Mexicogolfen. Statoil vurderer ikke funnet til å være kommersielt. Brønnen ble boret på en effektiv måte, og det pågår nå arbeid for å plugge og forlate brønnen.

Når dette arbeidet er ferdig, vil boreriggen Maersk Developer forflytte seg til Perseus-prospektet i De Soto Canyon (DC) 231.

Angola, Kwanza-bassenget

Letebrønnen Dilolo-1 i blokk 39 i Kwanza-bassenget utenfor kysten av Angola er boret ned til presalt-målet.

Den første boreoperasjonen i blokk 39 er nå fullført. I brønnen ble det ikke oppdaget hydrokarboner, men operasjonen gav verdifull informasjon med hensyn til andre prospekter i området.

Det er behov for ytterligere analyser for å forstå brønnresultatene fullt ut. Brønnen blir nå plugget og forlatt.

Boreskipet Stena Carron vil snart forflytte seg til blokk 38 for å bore letebrønnen Jacaré-1. Presalt-forekomstene i Angola utgjør et uutforsket område der Statoil vil delta i åtte forpliktelsesbrønner over fem blokker.