Borer tørt ved Johan Castberg

Publisert

Fant litt gass, men ingen olje.

Statoil har snart avsluttet letingen i det fjerde av de fem prospektene rundt Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Der fant de litt gass, men ikke olje.

Det omfattende leteprosjektet i Barentshavet har hittil ikke gitt forventede oljevolumer, opplyser feltoperatør Statoil i en pressemelding torsdag.

Letingen i Kramsnø-prospektet er nå i ferd med å avsluttes. Statoil opplyser at det er gjort et gassfunn på anslagsvis to til fire milliarder standard kubikkmeter utvinnbar gass. Gassfunnet tilsvarer mellom 12 og 25 millioner fat olje.

Utbyggingen av feltet, som skulle bli den største og mest omfattende i Barentshavet noensinne, ble satt på vent i fjor sommer da Statoil varslet at investeringsbeslutningen skulle skyves ett år fram i tid. I mellomtiden skal en målrettet letekampanje avklare ytterligere oljepotensial i området.

Vi nærmer oss avslutningen av denne letekampanjen rundt Johan Castberg-feltet. Av de fire brønnene som er boret hittil, er det dessverre bare én som har ført til oljefunn. Det siste prospektet vi skal teste i letekampanjen er Drivis, og vi starter boringen rett etter at vi har fullført Kramsnø, sier Irene Rummelhoff, Statoils letedirektør for norsk sokkel.

Statoil har anslått at Johan Castberg-feltet, tidligere kjent som Skrugard og Havis, kan inneholde mellom 400 og 600 millioner fat olje.

©NTB

Powered by Labrador CMS