Askøy  20190302.KNM Helge Ingstad ligger til kai ved Hanøytangen lørdag. Prosessen med å heve lekteren Boabarge33 før skipet fraktes til Haakonsvern på søndag, er godt i gang.Foto: NRK POOL / NTB scanpix
Askøy 20190302.KNM Helge Ingstad ligger til kai ved Hanøytangen lørdag. Prosessen med å heve lekteren Boabarge33 før skipet fraktes til Haakonsvern på søndag, er godt i gang.Foto: NRK POOL / NTB scanpix

Funn av oljesøl etter fregattheving

Publisert

I forbindelse med hevingen av den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad er det blitt gjort funn av oljesøl i Hjeltefjorden.

Mannskaper var lørdag ute for å undersøke om sjøfugl var tilgriset, etter at Kystverket før helgen fikk inn en bekymringsmelding om diesel- og oljesøl i nærheten av sjøfugl i Hjeltefjorden, skriver NRK.

– Det ble funnet en del dieselolje i bukter ved land, men ingen oljeskadd fugl, sier Alf Halsen i Interkommunalt Utvalg mot Akutt forurensing.

Ifølge Kjell Aasebø i Kystverket er det snakk om en del hundre liter som har lekket ut i forbindelse med hevingen av fregatten.

– Det har skjedd lekkasjer i forbindelse med at vann er pumpet ut av havaristen. Det er heldigvis ikke snakk om store mengder. Det er mulig å holde absolutt alt innenfor lensene, sier Aasebø.

Beredskapsdirektør i Kystverket Jon Marius Ly sier det ikke er risiko for store utslipp. Men opplyser at området blir overvåket med fly og droner.

– Det vil bli gjort grundige undersøkelser i etterkant av operasjonen, sier Ly.

(©NTB)