OSLO  20160317.Oskar Grimstad (FrP) i vandrehallen etter at  Næringskomiteen la frem Sjømatmelding på Stortinget, torsdag.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
OSLO 20160317.Oskar Grimstad (FrP) i vandrehallen etter at Næringskomiteen la frem Sjømatmelding på Stortinget, torsdag.Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Frp og de rødgrønne kappes om sjøfolks gunst

Publisert

De rødgrønne ber Stortinget utrede muligheten for å kreve norske vilkår på skip i norsk farvann. Frp vil foreslå det samme, mens partner Høyre sier nei.

Det rødgrønne forslaget om norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel i norsk farvann er lagt fram i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, skriver Dagsavisen.

Før jul i fjor stemte Frp mot et lignende forslag, men på vårens landsmøte gikk partiet inn for en slik utredning. Nå vil de følge etter Ap, Sp og SV.

– Vi støtter intensjonen i deres forslag i tråd med det vi vedtok på landsmøtet. Nå jobber vi med å fremme et forslag på det selv, og så får vi se hva som blir behandlet først, sier Oskar Grimstad (Frp), som sitter i Stortingets næringskomité. Regjeringspartner Høyre har derimot lite til overs for forslaget.

– Vi ser ingen grunn til å utrede dette. Det kan tenkes at det er juridisk mulig å stille krav om norske lønns- og arbeidsvilkår, men vi vil ikke føre en proteksjonistisk politikk, sier Ove Trellevik.

(©NTB)