Moss  20170605.Fergen Bastø VI tilhørende fergeselskapet Bastø Fosen på vei mot kai i Moss Fergestrekningen mellom byene Moss i Østfold og Horten i Vestfold er landets meste trafikkerte fergesamband.Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Moss 20170605.Fergen Bastø VI tilhørende fergeselskapet Bastø Fosen på vei mot kai i Moss Fergestrekningen mellom byene Moss i Østfold og Horten i Vestfold er landets meste trafikkerte fergesamband.Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Frp negativ til elektrifisering av ferger

Publisert

Frp sier det er skuffende at ferger blir bygd om til å bli elektriske og mener biogass bør brukes i stedet.

– På ferger har det vært en skuffende tilnærming hvor det er blitt valgt mer kostbare elektriske løsninger framfor biogass, sier Terje Halleland, medlem av Stortingets energi- og miljøkomité for Frp, til Dagsavisen.

– Spesielt burde regioner som Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim ha gått foran. Nå velger man batteriløsninger som fort blir mer kostbare, uten at det nødvendigvis gir noen bedre effekt når det kommer til utslipp, fortsetter han.

Norge har i dag tre elektriske fergesamband, men Enova har støttet planleggingen av 30 elektriske fergesamband over hele landet.

Det statlige innovasjonsforetaket innen klima har støttet prosjekter i Hordaland, Trøndelag, Troms og Møre og Romsdal. Til sammen er det satt av 638 millioner kroner til disse 30 prosjektene.

(©NTB)